keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Korvapuustit (ilman hiivaa)

Kuka rakastaa korvapuusteja yli kaiken, varsinkin kylmän maidon kera? Minä ainakin, mutten arkisin vain löydä aikaa siihen kaikkeen kohottamiseen, kun olen töissä aamusta iltapäivään, ja sen jälkeen pitäisi ravata liikuntakeskuksella ja miekkosen luona. Tämä resepti on ainakin minun pelastukseni, sillä taikina nousee piimän ja soodan yhteisvaikutuksesta ja on yhtä hyvää kuin hiivapullakin! Ohje on taas bakebakebake-sivulta.

Korvapuustit (ilman hiivaa)

    Pullataikina:
    2 3/4 cup vehnäjauhoja
    2 rkl sokeria
    1 1/4 tl leivinjauhetta
    1/2 tl soodaa
    3/4 tl suolaa
    1 1/4 cup piimää
    6 rkl sulatettua voita

    Täyte:
    2 rkl sulatettua voita
    2 rkl sokeria
    1 rkl kanelia

    Kuorrutus:
    vajaa 1 cup tomusokeria
    2 rkl vettä

Sekoita kulhossa keskenään taikinan kuivat ainekset (vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda, suola) ja sulata vähän yli 100 grammaa voita tai margariinia. Mittaa jauhoseoksen sekaan 6 rkl voisulaa ja piimä, sekoita nopeasti.
Jauhota alusta reilusti, kaada taikina alustalle ja jauhota vielä taikina ja kädet. Vaivaa taikinaa, kunnes se on käsiteltävää ja kimmoisaa. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi. Kaada päälle loput voisulasta ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri pituussuunnassa tiukalle rullalle ja leikkaa noin viiden sentin pituisiksi paloiksi. Voitele mahdollisimman pieni vuoka ja asettele pullat reunoille. Paista uunissa noin 20 minuutin ajan.
Kun pullat ovat hieman jäähtyneet, valmista tomusokerikuorrutus ja kaada se vielä hieman lämpimien pullien päälle.

Vinkkejä:
-Ohjeella pullia tulee aika vähän, ja määrä on sopiva yhden-kahden hengen talouteen, mutta jos ruokittavanasi on suurempi joukko, tuplaa ainesten määrä ja käytä isompaa vuokaa.
-Jos haluat perinteisiä, yksittäisiä pullia, leikkaa vähän lyhyempiä paloja ja painele ne keskeltä lyttyyn korvapuustin näköisiksi ja paista uunissa leivinpaperilla.


PS. Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

6 kommenttia :

Marjis kirjoitti...

Tämmöiseen en olekkaan aikaisemmin törmännyt. Pitääpä testata. Kylmässä kohottamiseen ja ilman kananmunia olen kyllä testanut..

anskusiili kirjoitti...

Oli minullakin kyllä ensimmäinen kerta, ja näissä ei ollut muuten kananmunaakaan. : ) Sopii siis myös allergikoille.

Maakarileipuri kirjoitti...

Oi, rakastan korvapuusteja yli kaiken! Hiivatonta ohjetta vaan en ole kokeillutkaan, vielä. :)

Blogisi vaikuttaa kivalta ja löysin jo monta houkuttelevaa reseptiä. Ryhdyn samantien lukijaksi!

Anonyymi kirjoitti...

pitäänkin heti testata vaikka en ole kaan koskaan kuullut:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Paljonko 1 cup on dl?

Anonyymi kirjoitti...

hei, voiko tomusokerin korvata jollain muulla?