Vaniljaviinerit
- 1 pkt voitaikinalevyjä
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä
1 muna
hilloa
2 rkl vettä
1-2 dl tomusokeria
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyjä huoneenlämmössä tai mikron sulatusteholla. Leikkaa levyistä haluamasi muotoisia paloja, itse tein yhdestä levystä kaksi pyöreähköä leivosta.
Sekoita keskenään vaniljakreemijauhe ja 3 dl vettä, valmis kreemi on tasaista, paksuhkoa ja kellertävää. Lusikoi levyjen keskelle kreemiä ja voitele munalla, paista uunin keskitasolla vähän yli kymmenisen minuuttia.
Sekoita keskenään tomusokeri ja tilkka vettä, lisäile jompaa kumpaa kunnes seos on paksuhkoa ja sillä voi piirtää kuvioita. Laita jäähtyneiden leivosten päälle hieman haluamaasi hilloa ja koristele sokeriraidoin lusikkaa käyttäen.
Vinkkejä:
-Voit käyttää myös paistovalmista marmeladia, jonka laitat leivosten päälle ennen uuniin laittamista.
Kuka muu kaipaa luonnonvaloa kipeästi? Olen aina töissä valoisaan aikaan, enkä keksi nyt viikonlopuille äkkiä hyvää tekosyytä myöhäisille heräämisille.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti