lauantai 19. joulukuuta 2009

Prosciutto-melonisalaatti

On olemassa vain muutamia syitä, miksi en jätä lihaa kokonaan ruokavaliostani pois. Ilmakuivattu kinkku, eli prosciutto tai parmankinkku, on yksi niistä syistä, ja yhdistettynä varsinkin cantaloupe-meloniin maku on taivaallinen.

Prosciutto-melonisalaatti

    Salaatti:
    1/2 cantaloupe
    100 g prosciuttoa
    1 ruukku rucolaa
    1 jäävuorisalaattinippu
    1 rs kirsikkatomaatteja
    1/2 dl pinjansiemeniä

    Kastike:
    3 rkl oliiviöljyä
    2 rkl balsamicoa
    mustapippuria myllystä rouhittuna


Pilko meloni sopivan kokoisiksi viipaleiksi (jätä kuori pois), kieritä siivu prosciuttoa jokaisen melonipalan ympärille. Asettele salaattiastiaan pohjalle huuhdeltu salaatti ja rucola, halkaise kirsikkatomaatit ja lisää sekaan pinjansiementen kanssa. Asettele päällimmäiseksi melonit.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin päälle, nauti heti.

Vinkkejä:
-Voit lisätä joukkoon vielä oliiveja tai aurinkokuivattua tomaatteja suolaisuutta tuomaan, mutta itse pidän salaatista tällaisenaan.

Ei kommentteja :