Pipariset juustokakut
- Pohja:
500 g piparkakkutaikinaa (1 pkt valmista, voit käyttää myös itse tehtyä)
Täyte:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
150 g Creme Fraichea
1/2 sitruuna
1 rkl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 munaa
(1/2 dl rusinoita)
Sulata piparkakkutaikina paketin ohjeiden mukaan. Jaa taikina kahteen osaan käsittelyn helpottamiseksi ja kauli ensimmäinen pala 18cmx27cm:n kokoiseksi levyksi, jaa levy kuuteen samankokoiseen neliöön ja toista sama toisellekin levylle.
Voitele 12-koloinen muffinivuoka ja painele taikinaneliöt koloihin. Kääntele ylimenevät taikinareunat tasaisiksi. Laita kylmään odottamaan.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, puolikkaasta sitruunasta raastettu mehu, vaniljasokeri, sokeri ja munan keltuaiset. Sekoita puolikkaan sitruunan mehuun maissitärkkelys ja lisää neste taikinaan. Vaahdota vielä valkuaiset vaahdoksi ja kääntele taikinaan, jaa taikina piparipohjiin.
Paista uunin alimmalla tasolla n. 20 minuutin ajan, anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Vinkkejä:
-Voit käyttää myös perunajauhoja, jos maissitärkkelystä ei löydy kaapistasi.
-Kannattaa syödä leivokset vasta jääkaappikylminä, silloin ne ovat maukkaampia.
3 kommenttia :
olisiko sinulla ohjetta joihinkin helppoihin kasvispyöryköihin? :)
Kyllä löytyy, tässä on minun luotto-ohjeeni:
http://lunnileipoo.blogspot.com/2009/06/feta-kasvispyorykat.html
kiitos paljon :)
Lähetä kommentti