sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Aurinkoiset lihapullat

Löysin kaupasta vihdoinkin luomujauhelihaa, jota piti päästä heti testaamaan. En osaa kaikkien mausteiden takia sanoa, oliko maku parempi kuin tavallisessa jauhelihassa, mutta lihapullista ei irronnut uunissa paistamisen aikana oikeastaan yhtään nestettä toisin kuin tavallista lihaa käytettäessä! Oli eroja sitten paljon tai ei ollenkaan, tästä lähtien minun taloudessani ei ainakaan käytetä tavallista jauhelihaa, kun läheltä löytyvästä marketista saa luomuversiotakin.

Aurinkoiset lihapullat

    350 g luomujauhelihaa
    n. 15 aurinkokuivattua tomaattia
    1 pieni sipuli
    1 valkosipulinkynsi
    1 dl korppujauhoja
    1 1/2 dl vettä
    1/2 tl kanelia
    1/2 tl suolaa
    mustapippuria


Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Silppua aurinkokuivatut tomaatit, sipuli ja valkosipulinkynsi pieneksi hakkelukseksi. Vaivaa sitten kulhossa keskenään kaikki lihapullien ainekset, kunnes seos on kiinteää.
Pyörittele seoksesta pieniä lihapullia, kostuttele käsiä aina välillä kylmällä vedellä.
Paista lihapullat uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, n. 15 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Voit myös paistaa lihapullat pannulla tai vaikka marinara-kastikkeessa.


Antakaa anteeksi tämä kaikkien aikojen huonoin kuva!

Ei kommentteja :