Maapähkinävoi-suklaamuffinit
- n. 2 dl maapähkinävoita (esim. Skippy tai Urtekram)
50 g margariinia
1 dl maitoa
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata margariinia hieman ja vatkaa se maapähkinävoin kanssa. Lisää joukkoon maito ja munat, vatkaa kunnes seos on pehmeää.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe, sekoita märkään taikinaan. Lisää myös rouhittu suklaa ja kääntele nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Laita 12-koloisen muffinivuoan koloihin paperiset vuoat, jaa taikina lusikalla ja sormella avittaen koloihin. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
Vinkkejä:
-Tällä taikinalla ei tarvitse jättää kauheasti kohoamisvaraa vuokiin, eli täytä paperivuoat melko lailla täyteen.
-Voit testata muffinien kypsyyttä puutikulla. Jos taikina on kypsää, keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu mitään.
8 kommenttia :
Missä maapähkinävoita myydään?
Ostin omani Stockmannilta, jossa myytiin kahtaa-kolmea eri laatua. Varmasti myös kaikista marketeista löytyy. : )
Tuoksua, ei haista! :-)
Aaaaaaa......!! Maapähkinävoi yksinään tai siis vaikka leivän päällä on pahaa, mutta esimerkiksi Snickers on ihanaa ja nämä muffinssit eivät voi olla muuta kuin unelmaa!
Murska: Kyllä maapähkinävoi pääse nimenomaan suklaan kanssa oikeuksiinsa. : ) Nämä ovat yksiä lempimuffineitani!
Pitääkö margariinia sulattaa hellalla vai huoneenlämmössä?
Anonyymi: Sen pitää olla melko juoksevaa, joten hellalla tai mikrossa. : )
Lähetä kommentti