keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Maapähkinävoi-suklaamuffinit

Maapähkinävoin lopulle piti keksiä jotakin, ja koska maapähkinävoi ja suklaa nyt luonnollisesti sopivat yhteen, kehittelin niistä molemmista muffinireseptin. Kun nämä herkkupalat ovat uunissa, koko talossa alkaa ihanasti haista Snickers-patukoille.

Maapähkinävoi-suklaamuffinit

    n. 2 dl maapähkinävoita (esim. Skippy tai Urtekram)
    50 g margariinia
    1 dl maitoa
    2 munaa
    3 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 1/2 dl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    200 g tummaa suklaata


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata margariinia hieman ja vatkaa se maapähkinävoin kanssa. Lisää joukkoon maito ja munat, vatkaa kunnes seos on pehmeää.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe, sekoita märkään taikinaan. Lisää myös rouhittu suklaa ja kääntele nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Laita 12-koloisen muffinivuoan koloihin paperiset vuoat, jaa taikina lusikalla ja sormella avittaen koloihin. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.

Vinkkejä:
-Tällä taikinalla ei tarvitse jättää kauheasti kohoamisvaraa vuokiin, eli täytä paperivuoat melko lailla täyteen.
-Voit testata muffinien kypsyyttä puutikulla. Jos taikina on kypsää, keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu mitään.

8 kommenttia :

Petra kirjoitti...

Missä maapähkinävoita myydään?

anskusiili kirjoitti...

Ostin omani Stockmannilta, jossa myytiin kahtaa-kolmea eri laatua. Varmasti myös kaikista marketeista löytyy. : )

Anonyymi kirjoitti...

Tuoksua, ei haista! :-)

Murska kirjoitti...

Aaaaaaa......!! Maapähkinävoi yksinään tai siis vaikka leivän päällä on pahaa, mutta esimerkiksi Snickers on ihanaa ja nämä muffinssit eivät voi olla muuta kuin unelmaa!

anskusiili kirjoitti...

Murska: Kyllä maapähkinävoi pääse nimenomaan suklaan kanssa oikeuksiinsa. : ) Nämä ovat yksiä lempimuffineitani!

Anonyymi kirjoitti...

Pitääkö margariinia sulattaa hellalla vai huoneenlämmössä?

anskusiili kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Sen pitää olla melko juoksevaa, joten hellalla tai mikrossa. : )