Tiramisu-juustokakku
- Pohja:
n. 13 savoiardikeksiä
3 dl kahvia
1 1/2 dl sokeria
3 rkl marsalaviiniä
Täyte:
500 g mascarponea
4 munankeltuaista
2 munanvalkuiasta
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
2 rkl kahvia
2 rkl marsalaviiniä
Pinnalle:
Tummaa kaakaojauhetta
Ota mascarpone huoneenlämpöön.
Aloita keittämällä kahvi (pohjan 3 dl + täytteen 2 rkl). Sekoita kahviin pohjan sokeri ja marsalaviini. Pyörittele keksit molemmin puolin kahvi-marsalaseoksessa ja asettele tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 24 cm).
Erottele munien keltuaiset valkuaisista ja vaahdota keltuaiset vesihauteessa sokerin kanssa. Sekoita joukkoon mascarpone.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota kaksi valkuaista kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaiset keltuais-mascarponevaahtoon varovaisesti.
Lämmitä kahvi ja marsalaviini kiehuvaksi ja purista kymmenisen minuuttia lionneet liivatelehdet liiasta vedestä. Sekoita lehdet kiehuvaan kahvi-marsalaseokseen yksi kerrallaan ja kaada sitten täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksien päälle ja anna olla jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Juuri ennen kuin tarjoilet kakun, sirottele teesihdillä kaakaojauhetta pinnalle.
Vinkkejä:
-Jos et halua ostaa kallista marsalaviinipulloa, voit ostaa pikkupullon Amarettolikööriä, joka maistuu ihanasti mantelille. Alkosta tätä löytyy Disaronno-nimisestä kantikkkaasta pullosta, joka kustantaa vain pari euroa.
-Itse tykkään leivonnassa käyttää pikakahvia (enkä nykyään edes omista kahvinkeitintä), joka on kauhean kätevää. Jos teet näin itsekin, keitä 3 dl 3 rkl vettä ja sekoita pikakahvijauhetta joukkoon 3-4 teelusikallista.
3 kommenttia :
onnea! :) hyvännäköinen kakku on :>
Pitää joskus kokeilla tuota reseptiä, nam.
Miten ihmeessä ehdit syödä kaikki nuo ihanat keksit ja kakut? Itselläni kestää suolainen piirakkakin viikon jääkaapissa, ennen kuin olen sen kokonaan syönyt. ;)
jULIA: Kiitän suuresti!
Tuuli: Minulla on onneksi tilava maha, apusyöjiä ja paljon juhlia perheen kesken. : ) Täytyy kyllä myöntää, että joskus alan leipoa uusia juttuja kun vanhatkin ovat vielä syömättä...
Lähetä kommentti