keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Bataatti-pastalaatikko

Näin surkealla säällä tekee mieli syödä jotakin pehmoisaa ja lohduttavaa, ja koska olen lipitellyt keittoja jo jonkin aikaa, halusin tehdä jotakin muuta välillä. Päähäni oli pinttynyt bataatti, ja löysin lupaavan reseptin jälleen Ruokamaailman nettisivuilta.

Bataatti-pastalaatikko

    300 g (n. 1 keskikokoinen) bataattia
    1 rkl öljyä
    1/2 tl suolaa
    mustapippuria
    2 1/2 dl pastaa
    1 kananmuna
    1 dl maitoa
    150 g maustettua tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti, valkosipuli, yrtti jne.)
    2 rkl soijakastiketta
    1 valkosipulinkynsi
    100 g pakastepinaattia
    tuoretta basilikaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatti ja kuutioi pieneksi. Laita uunivuokaan ja lisää öljy, suola ja mustapippuri, sekoita. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Keitä tässä vaiheessa pasta ja sekoita erillisessä kulhossa keskenään maito, muna, tuorejuusto, soijakastike ja murskattu sekä pilkottu valkosipulinkynsi. Sulata pinaattia hieman mikrossa ja sekoita muna-maitoseokseen, pilko basilikaa pieneksi ja lisää sekin nesteeseen.
Kun bataatit ja pasta (valutettu) ovat valmiita, sekoita kaikki aineet keskenään uunivuoassa ja paista vielä n. 15 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Kaikista nätimmältä tässä näyttäisi mielestäni vehnänalkiopasta.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Onkos tää niinkun pääruoka vai lisuke vai mikä? :D
Kun ei ole kauheesti mitään proteiinipitoista...

anskusiili kirjoitti...

Pääruokahan tämä, pitää vaan ottaa vähän isompi annos ja käyttää tummaa makaronia. Ja pinaattihan nyt tunnetusti sisältää kauheasti proteiinia.