Vadelma-valkosuklaajuustokakku
- Pohja:
n. 10 Digestive-keksiä
n. 50 g margariinia
Täyte:
130 g valkosuklaata
2 dl Flora Vispiä
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 1/2 dl vadelmia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1 dl vettä
Päälle:
vadelmia
Murskaa Digestivet ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan, laita jääkaappiin odottamaan.
Vaahdota Flora Vispi. Notkista tuorejuusto eri astiassa lisäämällä sinne sokeri. Murskaa vadelmia haarukalla ja sekoita tuorejuustoon.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi pehmenemään. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, sekoita kiehuvaan veteen yksi kerrallaan.
Yhdistä keskenään sulatettu valkosuklaa, tuorejuusto-vadelmaseos, Flora Vispi ja liivatevesi.
Kaada täyte vuokaan ja anna levätä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta jos olet malttamaton, hyytymisessä menee muutama tunti.
Vinkkejä:
-Ota aineet, tuorejuusto ja Flora Vanilla erityisesti, hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta sulatettu valkosuklaa ei paakkuuntuisi toisiin aineisiin sekoitettaessa.
-Saat päälle laitettavat vadelmat tarttumaan kakkuun paremmin, jos painelet ne kiinni pintaan, kun juustokakku on ollut jääkaapissa n. tunnin.
1 kommentti :
Herkullisen näköinen kakku :)
Lähetä kommentti