keskiviikko 12. elokuuta 2009

Rosmariiniperunat

Sain äidin kasvimaalta sekä perunoita että rosmariinia, joten ei ollut vaikea päättää, mitä pistän uuniin seuraavana päivänä. Jos joku ihminen ei vielä tähän päivään mennessä ole syönyt rosmariiniperunoita, kehotan korjaamaan kyseisen seikan mahd. pian.

Rosmariiniperunat

    10-20 pientä siikliä
    3 oksaa tuoretta rosmariinia
    1-3 rkl oliiviöljyä
    suolaa
    mustapippuria


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese perunat kevyesti ja kuivaa tarkasti. Jos perunat ovat isoja, leikkaa kahtia tai neljään osaan. Asettele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan, sekoita joukkoon oliiviöljy, rosmariini, suola ja mustapippuri. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Vinkkejä:
-Valitse kaupasta mahdollisimman pieniä perunoita, niistä tulee parhaita eikä niitä tarvitse leikata pienemmäksi.
-Rosmariini sopii mielestäni parhaiten perunoille, mutta voit kokeilla myös tuoretta timjamia.





2 kommenttia :

jULIA kirjoitti...

Minkä kanssa näitä kuuluu syödä? Vaikuttaa nimittäin ihan kokeilemisen arvoiselta :)

anskusiili kirjoitti...

Nämä on tosi hyviä varsinkin kanan kanssa, mutta maistuvat kyllä ihan sellaisinaankin. : )