Suklaamoussetorttu
- Pohja:
85 g grahamkeksejä
85 g amarettokeksejä
vajaa 100 g margariinia
Täyte:
200 g tummaa suklaata
115 g maitosuklaata
3 munaa
1/2 dl sokeria
Murskaa keksit vaikka pakastepussissa kaulinta käyttäen. Sulata margariini ja sekoita keksien kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele (voidellun) irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.
Sulata vesihauteessa tumma- ja maitosuklaa, erottele sillä aikaa munien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset sulaneeseen suklaaseen, joka on saanut hieman jäähtyä. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä kovaksi ja kiiltäväksi. Sekoita suklaaseos valkuaisvaahtoon käännellen ja kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä vähintään kahdeksan tuntia, mutta parasta kakku on saatuaan levätä koko yön jääkaapissa.
Vinkkejä:
-Amarettokeksit eivät kuulu suosikkeihini, joten käytin 170 g grahamkeksejä ja lisäsin pohjaan kanelia yhden teelusikallisen. Voit itsekin tehdä näin ja käyttää mausteena jotakin muutakin kuin kanelia, vaikka muskottipähkinää.
-Vesihauteesta vielä: ota kaksi kattilaa, yksi pienempi ja yksi isompi. Laita isompaan vettä ja kiehauta, aseta pienempi kattila päälle. Pienempään kattilaan laitat suklaapalat sulamaan ja sekoittelet välillä, älä anna veden poreilla suklaan joukkoon
-Koristele kakku vaikka suklaalastuilla tai pähkinärouheella.
PS. Minulla on nyt uusi kamera käytössä, toivottavasti kuvien laatu lähtee tästä paranemaan!
1 kommentti :
Ihan hyvän kameran oot ostanu :)
Lähetä kommentti