maanantai 3. elokuuta 2009

Sitruunalohi

Lohi on kyllä minun luottoruokani, johon turvaudun aina kun mielikuvitus ei riitä. Mielestäni yksi maailman parhaista yhdistelmistä on lohi ja sitruuna (vaikka limekin kyllä sopii), joten mitäs sitä hyväksi todettua makuparia turhilla hienouksilla pilaamaan!

Sitruunalohi

    n. 600 g lohta
    mustapippuria
    suolaa
    1-3 tl chilitahnaa
    1 sitruuna
    1 kevätsipuli


Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Nypi lohesta suurimmat ruodot pois. Mausta mustapippurilla ja suolalla, hiero pinnalle haluamasi määrä chilitahnaa. Pese sitruuna, leikkaa se ohuiksi lohkoiksi ja painele lohen päälle. Ripottele pinnalle vielä pilkottu kevätsipuli.
Kypsennä uunissa n. 30 minuutin ajan, riippuen lohen paksuudesta. Nauti riisin tai perunoiden kanssa.

Vinkkejä:
-Kannattaa laittaa uuniin vain kevätsipulin valkoinen osa, säästä vihreä varsi nautittavaksi tuoreena kypsän lohen kanssa. (Itse laitoin varrenkin uuniin, muuttui todella puisevaksi)

Ei kommentteja :