Tämän ohjeen löysin taas bakebakebake-leivontayhteisöstä, mutta muuntelin ohjetta hieman suomalaiskeittiöön sopivammaksi. Pitäisiköhän muuten saman tien ostaa jostakin sellainen mittasarja, jossa on ainakin 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup ja 1/4 cup, ettei aina tarvitsisi vaivata matikkapäätä leipoessa.
Pienet mustikkapiiraat
- Pohja:
2,4 dl vehnäjauhoja
2,4 dl kaurahiutaleita
1,2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g margariinia
Lisäksi:
3,6 dl mustikoita
(vaahterasiirappia, kyllähän se piti saada tähänkin mustikkaohjeeseen)
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa ja sulata margariini. Kaada sulanut margariini joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Voitele 12-koloinen muffinivuoka ja painele jokaiseen koloon n. 1/2 dl taikinaseosta, painele myös reunoille. Jätä vähän taikinaa päälle ripoteltavaksi.
Paista tyhjiä taikinakuoria uunissa n. 10 minuuttia.
Lisää paistuneille pohjille mustikat, joihin olet voinut halutessasi lisätä vaahterasiirappia... Painele loput taikinasta päälle ja paista uunissa vielä 15 minuuttia samalla lämmöllä.
Anna piiraiden jäähtyä vuoassa n. 20 minuuttia ja poista ne sitten jäähtymään ritilälle.
Vinkkejä:
-Voit käyttää tavallisen sokerin sijasta myös fariinisokeria (näin tehtiin alkuperäisessä ohjeessa), mutta silloin et tarvitse yhtä paljon margariinia.
-Painele muffinivuokaan taikinaa hyvin säästeliäästi, sillä minulla ei ainakaan millään riittänyt päälle taikinaa. Jouduin tekemään taikinaa lisää pikkuisen.
-Piiraiden irrottaminen vuoasta käy helpoiten pienen puisen voiveitsen avulla, mutta maltahan odottaa se 20 minuuttia.
-Tarjoile rapeat piiraat vaikkapa vaniljajäätelön kera.
3 kommenttia :
ei niinku pikkusen herkullisen näkösiä.. pakko saada!
Noi kuppimittakipot helpottaa leipomista kummasta, suosittelen hankintaa :)
sehr lecker
Lähetä kommentti