perjantai 14. elokuuta 2009

Key lime -piirakka

Olen halunnut jo jonkin aikaa tehdä tätä amerikkalaista piirakka, joka on saanut nimensä Florida Keys -saaren limeteistä. Piirakkaan kuuluu perinteisesti joko marenkikuorrutus tai kermavaahtopursotukset, itse kokeilin harjoituksen vuoksi jälkimmäistä. Ohjeen otin täältä.

Key lime -piirakka

    Pohja:
    13 Digestive-keksiä
    100 g margariinia

    Täyte:
    5 munankeltuaista
    1 tlk (n. 400 g) kondensoitua maitoa
    4 limettiä

    (Päälle:
    1 dl Flora vispiä)


Lämmitä uuni 150 asteeseen. Murskaa Digestivet ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele halkaisijaltaan 20-2 cm olevaan vuokaan, reunoja myöten. Paista uunissa kymmenisen minuuttia, ota jäähtymään ja nosta uuni lämpötila 175 asteeseen.
Erottele keltuaiset valkuaisista, ota valkuaiset talteen. Vatkaa valkuaisia, kunnes ne ovat vaaleampia ja kuohkeita. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa.
Raasta 1 rkl pestyjen limettien kuorta (n. 3 limettiä) ja purista 1 dl limetin mehua (n. 4 limettiä). Sekoita munavaahtoon. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 15 minuuttia.
Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin, anna jäähtyä yön yli.
Vaahdota Flora vispi sopivan jämäkäksi ja pursota kakun päälle haluamallasi tavalla.

Vinkkejä:
-Osta sokeroitua kondensoitua maitoa (saa mm. Stockmannilta, etnokaupoista), mutta jos löydät vain sokeroimatonta, lisää täytteeseen sokeria maistellen.
-Täältä löydät niin hyvät kermanpursotusohjeet, että parempia minä en voi itse antaa.



Ainakin pursottelua saan vielä harjoitella...

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

"Vatkaa valkuaisia, kunnes ne ovat vaaleampia ja kuohkeita"
Varmistaisin vain että tarkoitatko tässä kohdassa kuitenkin keltuaisia, vai?

anskusiili kirjoitti...

Joo kyllä vain. : ) Miten tänne aina eksyy näitä kirjoitusvirheitä, vaikka tarkistankin muka huolellisesti!