Feta-rucolapiirakka
- Pohja:
75 g margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
(suolaa)
1 muna
loraus kylmää vettä
Täyte:
50 g (1/2 pkt) villirucolaa
150 g kirsikkatomaatteja
200 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
1 muna
mustapippuria
oreganoa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Nypi huoneenlämmössä vähän aikaa pehmennyt margariini jauhojen kanssa tasaisesti. Lisää halutessasi suola ja muna sekä loraus kylmää vettä. Vaivaa pohjataikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Painele voideltuun piirakkavuokaan.
Huuhtele rucola ja kirsikkatomaatit, ripottele rucola pohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele rucolan päälle. Murustele feta päällimmäiseksi.
Sekoita muna ja ruokakerma keskenään, mausta seos mustapippurilla ja oreganolla. Kaada munamaito piirakan päälle, paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
Vinkkejä:
-Käsittele piirakkapohjaa kylmään veteen kastelluilla käsillä.
-Tee jäljelle jääneistä rucolasta ja tomaatista salaattia, lisää joukkoon vain balsamico ja mustapippuri.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti