keskiviikko 19. elokuuta 2009

Feta-rucolapiirakka

En ole pitkään aikaan tehnyt suolaisia piirakoita, ja nyt oli korkea aika. Ohje on mukailtu Maku-lehden reseptin pohjalta.

Feta-rucolapiirakka

    Pohja:
    75 g margariinia
    3 1/2 dl vehnäjauhoja
    (suolaa)
    1 muna
    loraus kylmää vettä

    Täyte:
    50 g (1/2 pkt) villirucolaa
    150 g kirsikkatomaatteja
    200 g fetajuustoa
    2 dl ruokakermaa
    1 muna
    mustapippuria
    oreganoa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Nypi huoneenlämmössä vähän aikaa pehmennyt margariini jauhojen kanssa tasaisesti. Lisää halutessasi suola ja muna sekä loraus kylmää vettä. Vaivaa pohjataikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Painele voideltuun piirakkavuokaan.
Huuhtele rucola ja kirsikkatomaatit, ripottele rucola pohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele rucolan päälle. Murustele feta päällimmäiseksi.
Sekoita muna ja ruokakerma keskenään, mausta seos mustapippurilla ja oreganolla. Kaada munamaito piirakan päälle, paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

Vinkkejä:
-Käsittele piirakkapohjaa kylmään veteen kastelluilla käsillä.
-Tee jäljelle jääneistä rucolasta ja tomaatista salaattia, lisää joukkoon vain balsamico ja mustapippuri.



Ei kommentteja :