Pienet kirsikkapiiraat
- Pohja:
6 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
250 g margariinia
1 rkl sitruunan mehua
1 1/4 dl kylmää vettä
Täyte:
2 l kirsikoita
3 dl sokeria
kanelia
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl kylmää vettä
Päälle:
1 kananmuna
sokeria
Sekoita pohjan vehnäjauhoihin suola. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu margariini ja vaivaa käsillä rosoiseksi taikinaksi. Lisää sitruunan mehu ja kylmä vesi, vaivaa kiinteäksi. Laita kylmään puoleksi tunniksi.
Poista kirsikoista kivi. Laita kattilaan ja lisää sokeri sekä ripaus kanelia. Anna porilla n. 15 minuutin ajan, sekoittele aina välillä.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada kirsikoiden joukkoon. Ota pois liedeltä kun seos sakenee. Anna jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Ota taikina kylmästä ja kumoa 2/3 taikinasta jauhotetulle alustalle. Leivo ohueksi levyksi ja leikkaa muottia apuna käyttäen 12 sopivan kokoista ympyrää taikinasta.
Aseta palat voidellun, 12-koloisen muffinivuoan koloihin ja painele reunoja myöten.
Lusikoi jäähtynyt kirsikkatäyte taikinakoloihin.
Kauli myös loput taikinasta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Muotoile viipaleista ristikko. Leikkaa ristikosta pienemmällä muotilla paloja ja aseta ne kirsikkapiiraiden päälle.
Voitele munalla ja ripottele päälle vielä sokeria.
Paista uunissa 190 asteessa n. 5 minuuttia, vähennä sitten lämpöä n. 185 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia.
Vinkkejä:
-Kirsikoiden perkaminen käy kätevimmin käsin, ilman veistä. Jos kirsikkasi ovat kuitenkin hieman raakoja, on siementen poistaminen helpomaa veitsen avulla.
-Jos sinua laiskottaa, kuten minua, voit jättää taikinaristikot tekemättä ja koristella piiraat yksinkertaisemmilla taikinasuikaleilla.
-Voit tehdä pienten piiraiden sijasta yhden ison, käytä tällöin vuokaa, jonka halkaisija on n. 23 cm.
1 kommentti :
Oi, mitä herkkua, tällaset pienet on niin sulosia! Minä tein kanssa juuri Voisilmäpelin innoittamana kiriskkapiiraan! Oli kyllä hyvää!
Lähetä kommentti