Täytetyt kesäkurpitsat (neljälle)
- 2-3 kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g jauhelihaa
4 tomaattia
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
parmesanjuustoa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra sisus pois isolla lusikalla ja laita isoon kulhoon. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
Paista jauhelihaa pannulla ja lisää sipulit.
Hienonna kesäkurpitsan sisusta veitsellä, pilko myös tomaatit pienemmäksi. Lisää jauhelihan sekaan, anna poreilla viitisen minuuttia.
Lisää mausteet parmesanjuustoa lukuun ottamatta, lusikoi täyte kesäkurpitsakuoriin. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa ja paista uunissa n. 15 minuutin ajan.
Vinkkejä:
-Voit korvata jauhelihan vaikka millä - fetajuustolla (ehken sitten lisäisi parmesankuorrutusta), soijarouheella... Määrällä ei ole niin väliä, kesäkurpitsat ovat aivan yhtä hyviä kukkurallisina tai vähän vähemmällä täytteellä.
-Näin kesällä kesäkurpitsat valmistuvat hyvin myös grillissä, jos sellaisen omistaa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti