torstai 18. kesäkuuta 2009

Perunasalaatti

Juhannuksen kunniaksi tein ensimmäistä kertaa ikinä perunasalaattia. En ole muutenkaan kauhean ahkera käyttämään perunaa ruoanlaitossa, paitsi että viime aikoina olen tehnyt kummastuttavan usein basilikalla maustettua perunamuusia.
Ainemäärät ovat suuntaa-antavia, mutta dijon-sinappi on pakollinen!

Perunasalaatti

    600 g - 1 kg uusia perunoita
    4 kevätsipulia
    1 prk ruokajogurttia
    1-2 rkl dijon-sinappia
    suolaa
    mustapippuria
    pinjansiemeniä


Kiehauta kattilassa reilu määrä vettä, lisää pestyt perunat kiehuvaan veteen. Keitä 15-25 minuuttia, testaa kypsyyttä haarukalla.
Kuori perunat jäähtyneinä ja pilko sopivan kokoisiksi palasiksi. Pilko myös kesäsipulit ja sekoita kulhossa keskenään.
Lisää ruokajogurttiin dijon-sinappia maistellen, lisää suola ja mustapippuri. Kääntele jogurtti perunoihin varovasti ja lisää vielä pinjansiemenet.
Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, nauti ruoan lisukkeena.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Vinkkinä myös että perunasalaattiin sopii myös tuoreet omenakuutiot :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Voi, varmasti sopivatkin. : )