tiistai 21. huhtikuuta 2009

Mascarponetäytteinen kääretorttu

Seuraava tunnustus on hieman nolo leivontablogin pitäjältä: en ole koskaan ennen tehnyt itse kääretorttua. Eilen oli aika korjata tämä vääryys, mutten halunnut täyttää torttua perinteisellä voi-sokeriseoksella, vaan mieli teki ennemminkin jotain raikasta. Mielestäni suklaa ja appelsiini on niin varma yhdistelmä, että päädyin tällaiseen muunnelmaan.

Mascarponetäytteinen kääretorttu (n. 10 palaa)

    Pohja:
    4 kananmunaa
    1 1/2 dl sokeria
    3 rkl kaakaojauhetta
    1/2 dl perunajauhoja
    1 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta

    Täyte:
    200 g mascarponejuustoa
    1/2 appelsiini
    1/2 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria


Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Vaahdota munat vaaleaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vaahdota vielä niin kauan, kunnes vaahto on jäykähköä.
Sekoita erillisessä kulhossa kaakaojauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, levitä tasaiseksi ja paista uunissa 7-8 minuuttia.
Sillä aikaa kun pohja on uunissa, aseta pöydälle leivinpaperi, jolle sirottelet sokeria. Valmista myös täyte valmiiksi sekoittamalla kulhossa mascarpone ja sokeri keskenään. Purista joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu ja raasta kuori.
Anna valmiin pohjan jäähtyä hieman, ja kun se on vielä hieman lämmin, kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle. Levitä myös täyte lämpimän (ei kuuman) pohjan päälle, jolloin taikina ottaa itseensä kosteutta ja makua. Kääri tiukasti rullalle ja nauti!

Vinkkejä:
-Voit jättää kaakaojauhon pois taikinasta, jolloin siitä tulee vaaleaa.
-Jos haluat perinteisemmän täytteen, voit käyttää vaikka hilloa tai kermavaahtoa+rahkaa.
-Jos tortun tulee olla gluteeniton, korvaa korvaa vehnäjauhot perunajauhoilla (jolloin perunajauhoja tulee yhteensä 1 1/2 dl)
-Testaa torttupohjan kypsyys cocktailtikulla - paina paksuimpaan kohtaan, ja jos tikkuun ei tartu taikinaa, voit ottaa pohjan uunista.

3 kommenttia :

Emmie kirjoitti...

Mikä juttu siinä on, että taikina pitää kumota juuri sokeroidun leivinpaperin päälle?

Laura kirjoitti...

Oi mikä ihana blogi ja kiva ulkoasukin! :) Jos olisin yhtään lahjakkaampi keittiössä niin alkaisin varmaan toteuttamaan tätä ohjetta, mutta koska meillä mies laittelee yleensä ruokia niin pitää vinkkasta sille tästä.

anskusiili kirjoitti...

Emiliak:

Perinteisesti kääretortun pinnalle kuuluu sokeri, mutta senhän voi vallan mainiosti jättää pois. : ) Käsittääkseni sillä ei ole mitään muuta tarkoitusta suuntaan jos toiseenkaan!

Laura:

Voi ihana kuulla! : ) Vinkkaise miehelle tai ylitä itsesi, tähän ei tarvita lahjoja.