perjantai 17. huhtikuuta 2009

Tulinen tomaattikeitto

En nyt pinnistelemälläkään muista, mistä olen tämän alkuperäisen ohjeen kaapannut, mutta on se matkan varrella hieman muuttunutkin. Tämä on luottokeittoani silloin, kun rahat on vähissä, eikä tee mieli turvautua pussipastaan.

Tulinen tomaattikeitto

    2 sipulia
    2 valkosipulinkynttä
    1 punainen paprika
    1 rkl oliiviöljyä
    2 prk (400 g/kpl) kokonaisia tomaatteja
    2 dl vettä
    1/2 kasvisliemikuutio
    1 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
    chilijauhetta
    (suolaa)


Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, älä ole turhan tarkka, sillä keitto soseutetaan!
Pese ja putsaa paprikat, suikaloi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja paprikaa hetken, kunnes paprikat vaalenevat ja pehmenevät. Murskaa korianterinsiement veitsen avulla ja lisää kattilaan murskatut siemenet, tomaatit, vesi, kasvisliemikuutio ja haluamasi määrä chilijauhetta.
Anna keitoksen kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia ja soseuta. Maista ja lisää tarvittaessa suola.

Vinkkejä:
-Tomaattimurska ajaa kokonaisten tomaattien viran.
-Jos haluat lievittää tulisuutta, lisää keittoon haluamasi määrä smetanaa. Voit myös maustaa smetanan lempiyrteilläsi, esimerkiksi basilikalla tai oreganolla.

Ei kommentteja :