Makaronipaistos soijarouheesta
- Soijarouhekastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyreetä
2 porkkanaa
400 g tomaattimurskaa
2 1/2 dl tummaa soijarouhetta (kuivana)
5 dl vettä
suolaa
mustapippuria
1/2 dl silputtua, tuoretta basilikaa
250 g pennepastaa
"Munamaito":
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
Päälle:
1/2 dl parmesanjuustoraastetta
Pilko sipulit ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita ja tomaattipyreetä muutaman minuutin ajan. Lisää porkkana, tomaattipyree, soijarouhe ja vesi. Anna porista hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia.
Keitä sillä aikaa pasta runsaassa vedessä ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Mausta puolisen tuntia porissut soijarouhekastike suolalla, pippurilla ja tuoreella basilikalla, älä enää keitä.
Voitele suuri uunivuoka huolellisesti ja kaada valmis pasta sekä soijarouhe vuokaan, sekoita.
Sekoita kulhossa munamaidon ainekset ja kaada se vuokaan makaronipaistoksen päälle.
Viimeistele komeus parmesanjuustolla, voit ripotella vähän runsaammallakin kädellä.
Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Vinkkejä:
-Voit korvata soijarouheen n. 400 grammalla jauhelihaa, mutta suosittelen kokeilemaan tätä halvempaa ja eettisempää vaihtoehtoa!
-Jos haluat paistoksesta vielä juustoisemman, voit lisätä pari desiä juustoraastetta munamaitoseokseen.
1 kommentti :
Keksinpä juuri sun ansiosta mitä teen huomenna ruuaksi. :> (Eli siis tätä, vaikuttaa hyvältä ja meilläkin odottelee soijarouhepussi käyttöä.)
Onneks satuin eksymään tänne, kiitos!
Lähetä kommentti