keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Kinuskiset pähkinäruudut

Nämä ovat todellakin makeita leivonnaisia, mistä en kyllä pane pahakseni! Näin jossakin taas ihanan kuvan kinuskista ja pekaanipähkinöistä ja inspiroituneena päädyin tekemään tällaisia. En tykkää syödä vappuna tippaleipiä (se karmea rakennekin tekee syömisen mahdottomaksi) tai munkkejakaan (se sokeri sormissa ja suupielissä...), joten otin itselleni vapauden tehdä ihan muuta tahansa makeaa.

Kinuskiset pähkinäruudut

    Pohja:
    250 g margariinia
    6 dl jauhoja
    1,2 dl sokeria

    Kinuski:
    2 dl kuohukermaa
    2 dl fariinisokeria

    Päälle:
    200-300 g pähkinöitä


Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin, lämmitä uuni 200 asteeseen.
Nypi pehmennyt margariini jauhojen kanssa tasaiseksi, lisää sokeri.
Painele pohja leivinpaperille ja paista pellillä uunin alatasossa n. 20 minuuttia.
Samalla kun pohja paistuu, valmista kinuski. Kaada teflonkattilaan kuohukerma ja fariinisokeri, anna kiehua. Laske sitten lämpöä noin puolitasolle ja anna seoksen kuplia rauhassa n. 20 minuuttia ilman kantta. Sekoittele välillä. Kinuski on valmista, kun kylmään vesilasiin tiputettu kinuskipisara pysyy kokonaisena eikä liukene veteen.
Kaada kinuski valmiin pohjan päälle, ripottele päälle haluamasi pähkinät. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

Vinkkejä:
-Ole kärsivällinen pohjan nyppimisen kanssa, margariini lämpenee käsissä ja taikinasta tulee kiinteää.
-Jos et käytä teflonkattilaa, sekoittele ahkerasti ja ole varsinkin alussa varovainen. Kerma- ja muut maitotuotteet palavat helposti pohjaan.
-Ole ripeä kinuskin levittämisen kanssa, se jähmettyy uskomattoman nopeasti.
-Suosittelen erityisesti sellaista 200 gramman pähkinäsekoitusta, jossa on mm. pekaanipähkinöitä, sakasanpähkinöitä ja casheweita. Itse näin jälkikäteen mietittynä ostaisin vielä jonkin pienen lisäpussukan pähkinöitä, koska tuo 200 grammaa ei aivan riittänyt sammuttamaan pähkinähimoja!



2 kommenttia :

Anni kirjoitti...

Voi että näyttää herkulliselta!! Ihanan näköisiä ovat. :)

Kata kirjoitti...

Nam! Ihanan näköistä! Pitäisiköhän testata heti viikonloppuna:)