perjantai 20. maaliskuuta 2009

Pestolohi uunissa

Saalistin itseni kaupan hyllyltä ison klöntin alennuslohta, josta puolet (500 g) käytin tähän tarkoitukseen. Toisen puolikkaan ajattelin käyttää Voisilmäpelin ihanaan intialaiseen lohiohjeeseen. Uunilohi on ihanan helppo valmistaa, eikä tässäkään ohjeessa tarvita minkäänlaisia keittotaitoja tai sen ihmeellisempiä aineksia.

Pestolohi uunissa

    500 g lohifileetä (ruodotonta)
    mustapippuria
    suolaa

    3-5 rkl punaista pestoa
    2 valkosipulinkynttä
    1 rkl pinjansiemeniä


Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Mausta lohi mustapippurilla ja suolalla (reiluhkosti) ja paista sitä uunissa n. 15 minuutin ajan.
Pilko valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi.
Ota kala viidentoista minuutin päästä uunista ja sivele sen päälle punaista pestoa joko reilummin tai hillitysti, makusi mukaan. Ripottele päälle pinjansiement ja valkosipuli, paista uunissa vielä 5-10 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi riisin kera!

Vinkkejä:
-Jos ostat lohta palvelutiskiltä, kannattaa pyytää peräpäätä (häntäpäätä?), jossa on vähemmän ruotoja.
-Voit korvata punaisen peston myös vihreällä tai tehdä peston itse.
-Saat nahan irrotettua pois haarukalla, kun paistat lohta uunissa ensin 10-15 minuuttia nahkapuoli ylöspäin. Tämän jälkeen ei tarvitse huolehtia nahasta, mutta mielestäni kypsän kalan saa helposti leikattua vuoasta ilman että nahka tulee mukaan.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta... minulla on pakastekalaa ja taidan laittaa tuota pestoviritelmääsi sen päälle... Luulisi sen istuvan siihenkin ihan hyvin:)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kuulostaa ihanalta, olenkin usein pestokanaa tehdessäni miettinyt että se sopisi loistavasti myös lohelle.
Pistetään kokeiltavien (alati kasvavaan) listaan!

anskusiili kirjoitti...

Marke:
Varmasti sopii tuo minkä tahansa kera. : )

Eeva:
Mielestäni tällainen sopii lohelle kuin nakutettu, vaikka kaikki kunnon kulinaristit aina vannovat pelkän suolan+pippurin nimeen. Itse kun en ole mikään kalan suurin ystävä, kaipaan sen seuraksi jotakin tosi vahvan makuista.