keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Paprika-tonnikalapiirakka

Minulla on joku suuri villitys tehdä suolaisia piirakoita, koska niitä on niin kiva viedä aina töihin evääksi. Käytin jälleen samaa pohjaa kuin muissakin itse kehittelemissäni piirakoissa, mitäs sitä hyväksi havaittua muuttelemaan!

Paprika-tonnikalapiirakka

    Pohja:
    3 1/2 dl vehnäjauhoja
    75 g margariinia
    1 muna
    (suolaa)
    loraus kylmää vettä

    Täyte:
    1 kookas paprika
    2 prk tonnikalaa
    2 kananmunaa
    1 1/2 dl ruokakermaa
    1 dl juustoraastetta
    mustapippuria


Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.
Nypi pehmennyt margariini jauhojen (ja halutessasi suolan) kanssa tasaiseksi. Lisää kananmuna ja tarvittaessa loraus vettä. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhosta ja käsistä sekä on kiinteää.
Painele pohja hyvin voideltuun piirakkavuokaan ja pistä kylmään odottamaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja valkoinen osuus. Suikaloi ohuiksi ja pitkiksi paloiksi. Raasta juusto tai käytä juustoraastetta.
Levitä piirakkapohjalle tonnikala tasaisesti ja asettele paprikasuikaleet kauniisti päälle.
Sekoita kulhossa keskenään munat, ruokakerma, juustoraaste ja mustapippuri. Kaada seos paprikoiden ja tonnikalan päälle ja paista uunissa n. 40 minuuttia.

Vinkkejä:
-Itse ostin yhden purkin tonnikalapaloja (italialaisessa mausteseoksessa) ja yhden purkin tonnikalahiutaleita. Näin täytteen rakenteesta tulee juuri mukava.
-Piirakan ollessa jo uunissa mieleeni tuli, että punainen pesto olisi sopinut täytteeseen mainiosti. Jos haluat lisämakua, sekoita muna-juustoraasteseokseen pari ruokalusikallista punaista pestoa.

Ei kommentteja :