maanantai 23. helmikuuta 2009

Valkosipuliperunat

Olen huomannut jättäneeni perunan huolestuttavan vähälle ruokavaliossani, ja sunnuntaina päätinkin laittaa uuniin täyden vuoallisen valkosipuliperunoita. Yksinasumisen suurin ilo on se, että voin vapaasti laittaa liikaa valkosipulia kaikkiin ruokiin...
Valkosipuliperunat eivät ole maineestaan huolimatta epäterveellisiä, jos käytät esimerkiksi Floran vähärasvaista, paksua ruokakermaa kuohukerman sijasta.

Valkosipuliperunat

  n. 10 uuniperunaa
  3 dl kevyttä ruokakermaa
  n. 5 valkosipulinkynttä
  ruokaöljyä
  suolaa
  mustapippuria
  (fetaa)


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja siivuta perunat ohuiksi. Tämä vie aikaa, mutta huuhtele siivut ja kuivaa ne huolellisesti. Asettele siivut ruokaöljyllä voideltuun uunivuokaan.
Pilko valkosipulit pieneksi (suosittelen, ettet käytä valkosipulinpuristajaa, sillä mausta tulee liian pistävä) ja sekoita perunoiden sekaan.
Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa reilusti, kaada kerma päälle.
Voit murentaa päälle vielä fetajuustoa tuomaan lisämakua, mutta itse jätin juuston pois. Paista uunissa tunnin-puolentoista tunnin ajan.

Vinkkejä:
-Tarjoile esimerkiksi uunikanan tai pihvin kanssa
-Voit lisätä perunoiden joukkoon sipulia, porkkanaa ja bataattiakin, mutta jälkimmäisen lisäisin itse vasta puolessa välissä paistamista.Ei kommentteja :