torstai 19. helmikuuta 2009

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

Poikaystäväni haaveili oikein isoista ja sitkeistä suklaahippukekseistä (chocolate chip cookies), joten päätin kehitellä oman reseptini. Selailin koko illan netissä kaiken maailman leivontablogeja sekä reseptiarkistoja ja seuraavanlaisen reseptin kyhäsin.
Tällä ohjeella et saa rapeita keksejä, sillä nämä ovat sisältä sitkeitä ja suklaisia. Hippu ei ehkä ole se osuvin termi tässä kohtaa, klöntti ennemminkin.
Amerikassa Aspenissa söin laskettelupäivän päätteeksi maailman ihanimman, noin 300 gramman suklaahippukeksin, ja samanmoinen makuelämys on vielä toistaiseksi kokematta. Voisin silti kehua, että tämä resepti osui yllättävän lähelle haettua lopputulosta!

Amerikkalaiset suklaahippukeksit (n. 30 kpl)

    200 g margariinia
    2 dl sokeria
    1,5 dl fariinisokeria
    1 muna
    75 g kaakaojauhetta
    4 dl jauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    150 g tummaa suklaata


Ota margariini ja kananmuna tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa keskenään sokerit ja margariini tasaiseksi, vaaleaksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vatkaa.
Sekoita joukkoon kaakaojauhe, jauhot ja leivinjauhe, vatkaa. Seoksen tulee olla kosteaa ja tasaista. Jos se vaikuttaa liian kuivalta, lisää joukkoon hieman ruokaöljyä.
Rouhi suklaa suurehkoiksi palasiksi, lisää n. 2/3 paloista taikinan joukkoon. Vaivaa palaset kädellä taikinaan.
Pyörittele taiknasta pienehköjä palloja ja litistä ne leivinpaperille. Älä laita keksejä aivan liki toisiaan, sillä ne leviävät uunissa. Painele loput suklaapalat litistettyjen keksien päälle ja paista uunissa n. 5-9 minuuttia.
Valmiit keksit ovat halkeilleet ja hieman tummuneet reunoilta. Älä huolestu, vaikka keksit ovat uunista tullessaan hieman (todella) löysiä, ne kyllä kovettuvat jäähtyessään.

Vinkkejä:
-Voit korvata 50 g tummasta suklaasta valkoisella, jolloin saat kekseistä hieman kauniimpia. Ripottele tällöin valkoinen suklaa litistettyjen keksien päälle.
-Tee kekseistä suuria, litistettynä suunnilleen kämmenen (ilman sormia!) kokoisia. Tällöin ne paistuvat oikein uunissa ja jäväät keskeltä sitkeiksi.
-Säilö keksit ilmatiiviissä purkissa, jolloin ne eivät pääse kuivumaan ja menettämään sitkoaan.






Uusi keittiövaakani pääsi käyttöön.


Taikinan tulisi näyttää jokseenkin tältä siinä vaiheessa, kun siihen on lisätty kaakaojauhe, leivinjauhe ja jauhot.


Tämän piti demonstroida sopivan kokoisia suklaapaloja, mutta hyvä kun ei ole mitään vertailukohtaa koolle...

17 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Mitä suklaata käytit hippuihin? Tätä ohjetta on kyllä testattava :)

anskusiili kirjoitti...

Käytin ihan Lidlin Bellarom-merkkistä tummaa suklaata. : ) Jos haluaa olla oikein fiini, kannattaa käyttää suklaata, jonka kaakaopitoisuus on siinä 70%.

marykate kirjoitti...

Ihan ehdottomasti paras keksiohje, johon olen törmännyt! KIITOS

:-)

anskusiili kirjoitti...

marykate parahin, ihana kuulla! : )

ashley kirjoitti...

Mahtava ohje, kiitos paljon!

öäsdf kirjoitti...

paljonko toi 75g kaakaojauhetta on desilitroissa/ruokalusikallisissa suurinpiirtein?

anskusiili kirjoitti...

öäsdf: Melkein tasan 1 1/2 dl, hassua että tuonne on jäänyt noin epämääräinen lukema!

Ada kirjoitti...

ei voi olla totta, paras keksiohje ikinä! kiitos! (tästä on jo pähkinäisiä versioita tulossa :) )

Selire kirjoitti...

paras pikkuleipä resepti ikinä! Korvasin itse kaakaojauheen vehnäjauhoilla, käytin 100 g appelsiinisuklaata+ 85 velkoista suklaata, lisäsin taikinaan myös vaniljasokeria ja pari ruokalusikallista vaahterasiirappia ja paistoin 6 minuuttia. AHH!!

anskusiili kirjoitti...

Ada: Ihana kuulla!

Selire: Vautsi mikä muunnos, kuulostaa kyllä ihanalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos upeasta reseptistä. Olen toivoton leipuri, mutta kovin itsepäinen mitä näihin kekseihin tulee, koska ne ovat vertaansa vailla. Sinun ansiostasi siis vihdoinkin sain itse tehtyä näitä todella monen epäonnistumisen jälkeen, aivan upeita! Superkiitokset!

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Olepa hyvä, tuollaisia kommentteja on aina kiva saada. : ))

Anonyymi kirjoitti...

Ihanalta vaikuttaa! Ajattelin tehdä näitä joululahjaksi, säilyvätköhän pari viikkoa hyvinä rasiassa?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Pehmeytensä/sitkeytensä keksit menettävät jo päivässä-parissa, mutta jos kovemmat keksit kelpaavat, kyllä ne varmaan viikon-pari säilyvät hyvinä. Sen jälkeen varmasti muuttuvat aika kivikoviksi!

Anonyymi kirjoitti...

mitä kaakaojauhetta käytit? siis ihan tyyliin oboyn tai sellasta vai jotain leivontaan tarvittavaa.. :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymille: Käytin leivontaan tarkoitettua, Van Houten -merkkistä. : ) Oikeastaan aina kun leivonnassa puhutaan kaakaojauheesta, tarkoitetaan juurikin sellaista kaakaojauhetta, ei kaakaojuomajauhetta (kuten esim. O'boy on).

Tititi kirjoitti...

Tein äsken tällä reseptillä keksejä ja niistä tuli täydellisiä! Korvasin kyllä kaakaojauheen vehnäjauholla ja suklaan valkosuklaalla. Erittäin hyvä, suosittelen kokeilemaan näinkin!