perjantai 6. helmikuuta 2009

Lohipasta

Tajusin hetki sitten, etten ole pitkään aikaan syönyt kalaa. En ole mikään suuri merenelävien ystävä, mutta lohi maistuu hyvältä pastassa! Alkuperäinen ohje on Maku-lehden reseptiarkistoista, mutta muutin sitä hieman. Tämä on muuten kauhean nopeasti valmista!

Lohipasta (neljälle)

    1 rkl öljyä
    500 g suikaloitua lohta
    1 sipuli
    mustapippuria
    suolaa
    2 dl ruokakermaa
    1 dl maitoa
    1/2 sitruunan mehu
    3 rkl punaista pestoa

    1 pkt tuorepastaa (tagliatelle)


Kuumenna öljy pannulla ja lisää pieneksi silputtu sipuli ja lohisuikaleet. Paista, kunnes lohi näyttää päälle päin kypsältä. (Muutamia minuutteja) Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada sekaan ruokakerma, maito, purista sitruunan mehu ja sekoita pesto joukkoon. Anna kiehua hetken verran ja hauduta pari minuuttia.
Keitä kattilassa runsaasti vettä ja lisää kiehuvaan veteen tuorepasta. Keitä kolmisen minuuttia ja valuta vesi pois. Sekoita pasta lohikastikkeen sekaan ja nauti heti!

Vinkkejä:
-Valmiiden lohisuikaleiden käyttö nopeuttaa huomattavasti, mutta koska harvoin löytää maustamattomia suikaleita ja hintakin on yleensä huokea, kannattaa ostaa vähän yli 500-grammainen pala lohta. Suikaloiminen tosin vaatii hieman kärsivällisyyttä ruotojen kanssa..
-Voit toki käyttää punaisen peston sijasta tavallista vihreääkin pestoa, kuten alkuperäisessä ohjeessakin tehdään




Tuorepastaa ei sitten kannata etsiä kaupan pastahyllyiltä, se säilytetään kylmässä!

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hei :)
Eksyin joskus blogiisi Susan kautta (gluesday-blogi). Oon tällä hetkellä portugalissa vaihdossa ja kohta palaan Suomeen. Täällä mulle iski hirveä halu opetella tekemään uusia ruokia. Oikeesti oon tosi huono kokki ja tarvitsen aina järjestelmälliset ohjeet et saan jonkun ruoan/leivonnaisen oikeasti onnistumaan. Katselin ohjeitasi ja niillä ehkä jopa mä pääsen alkuun :) kiitokset siis hienosta blogista. Parin viikon kuluttua kokeilen herkkujasi :)

Terkuin: Anu

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja kiitokset kuvista! Tietääpähän ainakin miltä tuotokset PITÄISI näyttää:D


-anu

anskusiili kirjoitti...

Anu! Tuollaisia kommentteja on kaikista kivoin saada, tarkoitukseni onkin kannustaa ihmisiä kokeileman ruoanlaittoa. : ) Itsekään en ole mikään ammattilainen tai kauhen kokenutkaan, joten ohjeet ovat todella perustavanlaatuisia. Toivottavasti innostut vielä oikein kunnon kokiksi!

Unknown kirjoitti...

Näätien ruokaa <3