keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Italialaiset lihapullat

Resepti on äidiltäni, joka on hulluna italialaiseen ruokaan. Mielestäni italialainen sopii hyvin silloin, kun on kauhea nälkä ja haluaa äkkiä yksinkertaista, maukasta ruokaa.

Italialaiset lihapullat

    6 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
    n. 10 oliivia
    400 g jauhelihaa
    1 tl suolaa
    mustapippuria
    2 rkl silputtua basilikaa
    2 valkosipulinkynttä
    2 rkl parmesaanijuustoa
    1 muna
    1 rkl öljyä
    400 g tomaattimurskaa


Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit pieneksi hakkelukseksi, helpoimmalla pääset käyttämällä monitoimikonetta. Kaada kulhoon ja lisää joukkoon jauheliha, suola, mustapippuri, basilika, muna ja pieneksi raastettu parmesaanijuusto. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele öljyisin käsin pieniksi pulliksi. Ruskista pannulla.
Lisää joukkoon tomaattimurska, jonka voit halutessasi maustaa vielä mustapippurilla, suolalla ja basilikalla. Anna poreilla kannen alla n. 15 minuuttia ja tarjoile täysjyhäspagetin kanssa.

Vinkkejä:
-Kannattaa tehdä mahdollisimman pieniä lihapullia (itse en malttanut), jolloin paistaminen on paljon helpompaa.
-Voit tarjota itsessäänkin aika täyttävät lihapullat pelkän salaatin ja vaikka pinjansiementen kera.

Ei kommentteja :