Italialaiset lihapullat
- 6 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
n. 10 oliivia
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl silputtua basilikaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl parmesaanijuustoa
1 muna
1 rkl öljyä
400 g tomaattimurskaa
Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit pieneksi hakkelukseksi, helpoimmalla pääset käyttämällä monitoimikonetta. Kaada kulhoon ja lisää joukkoon jauheliha, suola, mustapippuri, basilika, muna ja pieneksi raastettu parmesaanijuusto. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele öljyisin käsin pieniksi pulliksi. Ruskista pannulla.
Lisää joukkoon tomaattimurska, jonka voit halutessasi maustaa vielä mustapippurilla, suolalla ja basilikalla. Anna poreilla kannen alla n. 15 minuuttia ja tarjoile täysjyhäspagetin kanssa.
Vinkkejä:
-Kannattaa tehdä mahdollisimman pieniä lihapullia (itse en malttanut), jolloin paistaminen on paljon helpompaa.
-Voit tarjota itsessäänkin aika täyttävät lihapullat pelkän salaatin ja vaikka pinjansiementen kera.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti