Kurpitsansiemenleipä
- 3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl valkosipulisuolaa
1 dl soijajauhoja
1/2 dl ruokaöljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 dl kurpitsansiemeniä (kuorettomia, esim. Risetti
Pinnalle:
vettä
kurpitsansiemeniä
Lämmitä vesi noin kädenlämpöiseksi (ehkä hieman kuumemmaksikin, jos hiiva on kylmää) ja liota hiiva veteen. Sekoita joukkoon valkosipulisuola, ruokaöljy ja soijajauhot. Alusta joukkoon vehnäjauhot, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa joukkoon myös kurpitsansiemenet.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä kaksinkertaiseksi (minulla tähän meni 30-40 minuuttia).
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat. Pyöritä se vuoan (tilavuudeltaan n. 1 l) kokoiseksi pötköksi ja aseta vuokaan kohoamaan vielä hetkeksi. Sivele päälle vettä ja ripottele kurpitsansiemeniä.
Paista uunissa n. 20 minuuttia.
Vinkkejä:
-Hyvän lämpöisen kohoamispaikan saat näin: täytä lavuaari kuumalla vedellä ja laita liinalla peitetty taikinakulho lavuaarin pohjalle.
-Soijajauhon voit halutessasi korvata ihan tavallisilla vehnäjauhoilla
-Tarjoile esimerkiksi hummuksen tai tsatsikin kera
3 kommenttia :
Ihanan näköinen leipä (ja hienon näköinen blogi sulla muutenkin)! Kurpitsansiemenet on tosi hyviä leivän joukossa.
Kaunis ja herkullisen näköinen leipä!
Kannattaa kyllä kokeilla, tämä on ihan kauhean pehmoista leipää.
Lähetä kommentti