Vadelma-mascarponemaljat (4-6 annosta)
- 2 munanvalkuaista
2 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 isoa Daim-patukkaa
400 g (pakaste)vadelmia
Vatkaa munanvalkuaiset puhtaassa ja kuivassa astiassa kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa kuohukerma, jonne lisäät sokerit. Rouhi Daim-patukat ja lisää kermavaahtoon. Notkista mascarponejuustoa sekoittamalla ja kääntele sekin kermavaahdoseokseen.
Ota pari vadelmaa sivuun koristelua varten ja pyöräytä loput kermavaahdon sekaan.
Kääntele lopuksi valkuaisvaahto muiden aineiden sekaan, mutta älä missään nimessä vatkaa.
Jaa seos jälkiruokamaljoihin ja koristele vadelmilla. Laita jääkaappiin hetkeksi ja nauti viileänä.
Vinkkejä:
-Voit jättää kermavaahdon hieman löysäksi, sillä mascarpone on aika jämäkkää. Näin jälkiruoasta tulee oikein hattarankevyt!
-Tämä sopisi mielestäni runsaan jouluaterian päätökseksi, ja jos haluat viedä jouluteeman oikein äärimmäisyyksiin, käytä Daimin sijasta muutamaa piparia.
-Jos haluat annokseen kerroksellisutta, ota puolet kermavaahtoseoksesta eri kulhoon juuri ennen kuin sekoitat vadelmat toisen puolikkaan joukkoon. Näin saat sekä vaaleaa että punertavaa vaahtoa! Tällöin voit käännellä valkuaisvaahdon tasaisesti molempiin seoksiin tai vain vadelmaiseen.
1 kommentti :
omnomnom näyttää ihanalta !
Lähetä kommentti