perjantai 12. joulukuuta 2008

Vadelma-mascarponemaljat

Tänään teki mieli jotakin oikein keveää (huom. ei kevyttä) teeveeillan painikkeeksi, ja päätin valmistaa reseptikirjassa kokeilemattomana lojuvaa ohjetta. Mascarponemalja-tyyppisiin jälkiruokiin olen jo aiemminkin hurahtanut, ja tämä oli oikein mukava. Resepti sopii myös kiireiselle kokkaajalle - tämä valmistuu noin vartissa. Jos oikein hidastelee.

Vadelma-mascarponemaljat (4-6 annosta)

    2 munanvalkuaista
    2 dl kuohukermaa
    4 rkl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    1 prk (250 g) mascarponejuustoa
    2 isoa Daim-patukkaa
    400 g (pakaste)vadelmia


Vatkaa munanvalkuaiset puhtaassa ja kuivassa astiassa kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa kuohukerma, jonne lisäät sokerit. Rouhi Daim-patukat ja lisää kermavaahtoon. Notkista mascarponejuustoa sekoittamalla ja kääntele sekin kermavaahdoseokseen.
Ota pari vadelmaa sivuun koristelua varten ja pyöräytä loput kermavaahdon sekaan.
Kääntele lopuksi valkuaisvaahto muiden aineiden sekaan, mutta älä missään nimessä vatkaa.
Jaa seos jälkiruokamaljoihin ja koristele vadelmilla. Laita jääkaappiin hetkeksi ja nauti viileänä.

Vinkkejä:
-Voit jättää kermavaahdon hieman löysäksi, sillä mascarpone on aika jämäkkää. Näin jälkiruoasta tulee oikein hattarankevyt!
-Tämä sopisi mielestäni runsaan jouluaterian päätökseksi, ja jos haluat viedä jouluteeman oikein äärimmäisyyksiin, käytä Daimin sijasta muutamaa piparia.
-Jos haluat annokseen kerroksellisutta, ota puolet kermavaahtoseoksesta eri kulhoon juuri ennen kuin sekoitat vadelmat toisen puolikkaan joukkoon. Näin saat sekä vaaleaa että punertavaa vaahtoa! Tällöin voit käännellä valkuaisvaahdon tasaisesti molempiin seoksiin tai vain vadelmaiseen.

1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

omnomnom näyttää ihanalta !