maanantai 8. joulukuuta 2008

Aloo gobi -piiraat

Kaverini poikaystävineen majailee tällä hetkellä (ja koko joulunkin yli!) Intiassa, ja päätin tänään olla tunnelmassa mukana. Bongasin Glorian ruoka & viini -lehdessä jo kaksi vuotta sitten herkullisen ohjeen, mutta vasta nyt sain kokeiltua. Aloo gobi on siis intialaista peruna-kukkakaalicurrya.

Aloo gobi -piiraat (14-16 pientä piirasta)

    Pohja:
    3 1/2 dl vehnäjauhoja
    125 g suolatonta voita (myös margariini käy)
    1 tl suolaa
    1 munankeltuainen
    3 rkl kylmää vettä

    Täyte:
    2 valkosipulinkynttä
    1 sipuli
    2 perunaa
    1 pieni kukkakaali
    1 rkl curryjauhetta
    2 dl kookosmaitoa
    2 munaa
    1 dl ruokakermaa
    suolaa
    mustapippuria


Ota voi tarpeeksi ajoissa huoneenlämpöön ja kuutoi se. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja lisää joukkoon tarpeeksi pehmenneet voikuutiot. Lisää joukkoon munankeltuainen ja vesi, nypi ripeästi tasaiseksi. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Muotoile palloksi ja kääri tuorekelmuun, pistä jääkaappiin levähtämään.
Hienonna sipulit ja jaa kukkakaali pieniin kukintoihin. Kuori ja pilko perunat pieneksi. Lämmitä öljy pannussa ja kuullota kasviksia sekä curryjauhetta. Kaada pannuun myös kookosmaito ja anna hautua kymmenisen minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä. (Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen sillä aikaa, kun kasvikset kypsyvät kannen alla.)
Ota taikinapallo jääkaapista ja laita se jauhotetulle alustalle. Kauli ohueksi levyksi ja painele kahvikupilla/muotilla pyöreitä taikinapaloja irti. Asettele pyöreät levyt voidellun muffinivuoan reikiin tai alumiinivuokiin.
Sekoita ruokakerma, munat, suola ja mustapippuri keskenään ja kaada hautunut aloo gobi
joukkoon. Jaa täyte pohjien päälle ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Vinkkejä:
-Jos kookosmaidon maku ei miellytä, voit käyttää ruokakermaa tässäkin kohtaa.

Ei kommentteja :