Viikonloppuna suunnitelmissa olisi tehdä jokin kakku!
Puutarhurin wokki
- 300-400 g suikalepossua
4-5 rkl öljyä
pala tuoretta inkivääriä
1 purjo
3 porkkanaa
100 g vihreitä papuja
1 pieni kukkakaali
1 kesäkurpitsa
1 paprika
100 g mung-pavunituja
2-3 tl sokeria
soijakastiketta
sitruunamehua
suolaa
Riisi:
3 dl jasminriisiä
6 dl vettä
Kuori inkiväärinpalanen ja paloittele se todella pieneksi. Huuhdo purjo ja suikaloi valkoinen osa ohuiksi viipaleiksi, kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi paloiksi sekä paloittele kukkakaali pieneksi. Pese ja halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet lusikalla keskeltä pois. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet sekä valkoiset osat ja suikaloi.
Kuumenna wokissa puolet öljystä ja paista possunsuikaleita 1-2 minuuttia koko ajan käännellen. Nosta lihapalat toiselle lautaselle ja kuumenna loput öljystä. Lisää inkivääri, purjo, porkkana, pavut, kukkakaali, kesäkurpitsa ja paprika. Lisää ripaus sokeria ja kääntele kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää joukkoon myös pavunidut.
Lisää liha takaisin pannuun ja mausta soijakastikkeella sekä sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Anna makujen tasaantua ja keitä tässä välissä riisien vesi. Kun vesi kiehuu, lisää riisit ja anna porista hiljalleen (levy mahdollisimman pienellä lämmöllä) kannen alla. Tarjoile wokin kanssa.
Vinkkejä:
-Kuten kaikissa wokeissa, aikaa kuluu oikeastaan vain ainesten pilkkomiseen. Itse wokkaaminen on todella nopeaa, ja siksi kannattaa pilkkoa kaikki valmiiksi ja ottaa aineet jääkaapista esille (soijakastike, sitruunamehu jne.), että kaikki on käden ulottuvilla wokatessa.
-Suolaa parempi vaihtoehto on kasvisliemikuutio (jota meillä ei nyt juuri ollut), jolloin suolaisuutta kannattaa tarkkailla (soijakastikkeesta suurin osa on suolaa ja kasvisliemikuutiokin on aika suolaista)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti