lauantai 1. marraskuuta 2008

Kahvinen tiikerikakku

Minua alkoi tehdä mieli tiikerikakkua, mutta perinteisenä se on mielestäni ehkä hieman kuivaa. Yhdistelin paria mieleistä ohjetta sekä lisäsin hieman toffeen makuisen kuorrutuksen, ja kaakusta tuli heti mieleiseni!

    Kakku:
    3 kananmunaa
    1 dl sokeria
    1 tl leivinjauhetta
    2 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl sulatettua margariinia (n.50 g) tai öljyä
    1/2 rkl kaakaojauhetta
    2 rkl vahvaa kahvia
    mannasuurimoita
    lisämargariinia voiteluun

    Kuorrutus:
    1/4 dl kermaa
    20 g margariinia
    1/2 rkl siirappia
    n. 1 dl tomusokeria


Keitä kuppi vahvaa kahvia ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi margariini/öljy.
Ota kolmasosa taikinasta erilliseen astiaan ja sekoita siihen jäähtynyt kahvi sekä kaakaojauhe. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina kerroksittain vuokaan. Laita ensin vaaleaa taikinaa, keskelle tummaa ja päälle taas vaaleaa taikinaa.
Paista uunissa noin puoli tuntia.
Kun kakku on tullut uunista, valmista tällä välin kuorrutus.
Kiehauta kerma ja margariini kattilassa. Muista sekoittaa koko ajan! Lisää joukkoon siirappi ja tomusokeri (mielellään siivilän läpi). Sekoita tasaiseksi.
Kumoa haalea kakku leivinpaperille ja valuta kuorrutus kakun päälle. Laita kylmään tekeytymään ja kovettumaan.

Vinkkejä:
-Jos et halua kakusta kahvin makuista, voit korvata kahvin maidolla.



Ei kommentteja :