lauantai 25. lokakuuta 2008

Oliivifocaccia

Olipa mukava leipoa rauhassa pitkästä aikaa! Mieli teki jotakin suolaista, ja päätin kokeilla Team Kitchen -keittokirjan ohjeen pohjalta focacciaa. Muuttelin siis ohjetta hieman omaan makuuni sopivammaksi.

Oliivifocaccia

    20 g hiivaa (tai vajaa pussi kuivahiivaa)
    3 dl vettä
    1/2 dl oliiviöljyä
    1 rkl kuivattua rosmariinia
    1 tl suolaa
    n. 7 dl vehnäjauhoja
    muutama oliivi
    sormisuolaa


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi tai jos käytät kuivahiivaa, veden tulee olla noin 42-asteista, eli kättä huomattavasti lämpöisempää. Liota hiiva veteen ja lisää joukkoon öljy, suola ja rosmariini.
Sekoita suurin osa jauhoista taikinaan ja sekoita kunnolla yleiskoneessa. Lisää taikinaan loput jauhoista, mikäli tarvitsee. Taikinan tulee olla todella löysää ja sitkeää.
Levitä taikina öljyttyyn vuokaan (mahdollisimaan suureen) ja laita lämpöiseen paikkaan liinalla peitettynä kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Viipaloi oliivit ohuiksi, ellet käytä valmiiksi viipaloituja oliiveja. Asettele ne kohonneen taikinan päälle ja lisää hieman sormisuolaa päälle. Kypsennä leipää noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.

Vinkkejä:
-Hiivan saa takuuvarmasti kohoamaan, jos laittaa lavuaariin pari senttiä kuumaa vettä ja asetta vuoan lavuaariin peitettynä.
-Jos haluat leivästä mehevämpää (ja epäterveellisempää), voit vielä levittää juuri uunista tulleen leivän päälle oliiviöljyä.




Tarvikkeita


Leipoessa pitää varustautua hyvin limsalla ja naposteltavilla!

Ei kommentteja :