Mustikka-mascarponemaljat
- noin 7 dl (500 g) mustikoita
2-3 rkl vaahterasiirappia
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
1/2 tl kanelia
100 g amarettokeksejä
Mausta mustikat vaahterasiirapilla ja laita kulhossa jääkaappiin marinoitumaan. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponejuustoon hellästi nostellen. Sekoita joukkoon myös tomusokeri sekä kaneli.
Murskaa keksit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa maljat juomalasiin laittamalla niihin kerroksittain mustikoita, mascarponevaahtoa ja keksimuruja.
Vinkkejä:
-Kermavaahtoa ei kannata vaahdottaa aivan kovaksi, koska mascarponevaahtokin on kovin paksua.
-Jos peruskaupasta ei löydy amarettokeksejä (amaretto=mantelilikööriä), voit ihan hyvin käyttää tavallisia kaurakeksejä. Makuyhdistelmä ei tällöin kuitenkaan ole aivan yhtä vaikuttava.
PS. Pitäisi varmaan kehittää jokin muu kategoria, koska tämä ei oikein sopinut mihinkään jo olemassa olevaan.
5 kommenttia :
vau miten upea kuva! ja varmasti maistuisi tullainen herkku!
voi juku tyttö kaikki sun luomukset näyttävät erittäin herkullisilta! pitänee joskus alkaa verestää ruuanlaittotaitoja näiden parissa! jos saa esittää toiveita, niin jos joskus olis jotain kevyt-versioita paastopäiville, niin ois tosi jees :--)
Voi vitsi toi kuva saa ihan todella veden kielelle! Pitää kyllä koittaa noita, vaikkei varmaan tule lähellekään noin hyvännäkösiä (tai hyviä? :D).
nnams näyttääpä herkulta!
anonyymi: Kiitos kauheasti pienestä vinkistä, kevytherkut ovat täällä kyllä jääneet hieman taka-alalle. Seuraavassa merkinnässä on sinulle jotakin. : )
pnkd: Tämän helpompaa tuskin löytyykään, epäonnistumisesta saat pokaalin!
Lähetä kommentti