keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Hapanimelänauta

Aina jos tulee paniikki seuraavan päivän ruoasta, päätän tehdä hapanimeläkastiketta. Resepti on Kotilieden suuresta keittokirjasta ja havaittu noin kymmeneen kertaan niin niin mainioksi. Mikä parasta, helpompaa kastikeohjetta saa hakea. Kirja aukeaa jo itsestään oikeasta kohdasta..

Hapanimelänauta (kahdelle hyvin nälkäiselle)

  Hapanimeläkastike:
  1 tlk säilykeananasta
  1/2 dl thaichilikastiketta
  1/2 dl ruokokidesokeria
  2-3 rkl valkoviinietikkaa
  1-2 rkl soijaa
  1/2 kanaliemikuutio
  2 tl perunajauhoja

  Riisi:
  1 1/2 dl jasminriisiä
  3 dl vettä

  400 g naudan suikaleita
  tilkka öljyä


Laita riisin vesi kiehumaan, ja lisää riisit kiehuvaan veteen. Sekoita alussa, ettei riisi pala pohjaan, ja vähennä sen jälkeen miedolle lämmölle. Pidä kantta koko ajan päällä ja tarkista, että vesi kiehuu kuitenkin koko ajan. (Noin kymmenen minuutin ajan)

Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ala paistaa naudan sukaleita.

Valmista nyt hapanimeläkastike, kun liha paistuu ja riisi kypsyy.
Avaa ananaspurkki ja valuta liemi astiaan. Laita vettä niin paljon sekaan, että lientä on 3 dl. (Itse olen joutunut lisäämään vettä melkein aina tasan desin) Säilytä ananaspalat. Kaada kattilaan ja mittaa joukkoon thaichilikastike, ruokokidesokeri, valkoviinietikka, soija ja puolikas kanaliemikuutio. Sekoittele ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia.
Sekoita perunajauhot nopeasti kylmään vesitilkkaan. Nosta kattila pois levyltä ja valuta suurus kastikkeeseen naruna koko ajan sekoittaen. Kuumenna uudelleen ja anna kastikkeen kiehahtaa.

Kun liha on kypsää, voit lisätä hapainimeläkastikkeen ja ananaspalat (itse olen yleensä valitettavasti syönyt ne jo tässä vaiheessa) lihan joukkoon. Anna riisin
muhevoitua kannen alla muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.

Vinkkejä:
-Olen joutunut pakon edessä korvaamaan tiettyjä ainesosia, ja tulos on silti todettu hyväksi. Esimerkiksi ruokokidesokerin sijaan voit hyvin käyttää fariinisokeria ja valkoviinietikan sijaan taas vaikka omenaviinietikkaa.
-Jos nauta ei innosta, senkin voi korvata melkein millä tahansa. Itse olen kokeillut broilerilla ja porsaalla, mutta miksei kastike sopisi myös paistettujen vihannesten kanssa.

1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Olenkin etsiskellyt hyvää hapanimeläkastikkeen ohjetta! Voisinkin kokeilla tätä vaikka kanalla. C-:
Mainiota, näyttävi maukkaalta!