Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä, taitaapa olla vihdoinkin muuttelematon.
Vadelma-kinuskikakku
- Pohja:
200 g Digestive-keksejä
50 g margariinia
1 dl kinuskikastiketta
Täyte:
200 g ranskankermaa (Creme Fraiche)
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
200 g pakastevadelmia
2 1/2 dl kinuskikermaa
2 valkuaista
Murskaa pohjan Digestivet ja yhdistä sulatettuun margariiniin. Sekoita joukkoon myös kinuskikastike ja taputtele irtopohjaiseen vuokaan.
Sekoita keskenään ranskankerma, sokeri ja keltuaiset. Murskaa juuri pakkasesta otetut vadelmat väkivaltaisesti kaulinta käyttäen, pussin läpi käy kätevimmin. Lisää vadelmarouhe ranskankermaseokseen.
Vaahdota valkuaiset ja ja yhdistä ranskankermaseokseen, mutta älä sekoita kovaa. Vaahdota kinuskikerma samassa kipossa kuin valkuaisetkin ja kääntele sekin seokseen. Levitä täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.
Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota kakku vähintäänn puoli tuntia ennen tarjoilua pehmenemään huoneenlämpöön
Vinkkejä:
-Itse en ainakaan mistään löytänyt tuota kinuskikermaa, joten ostin vain vispautuvaa vaniljakastiketta ja laitoin loput 2 dl:n kinuskikastikkeesta täytteen sekaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti