perjantai 26. syyskuuta 2008

Vadelma-kinuskikakku

Taas näitä kakkuja, koskahan lakkaan tekemästä Digestive-pohjaisia kakkuja! Leivoin tämän alun perin minulle ja Markkaselle juhannusherkuksi, mutta äiti suorastaan anasti kakun mukaansa mökille. Sain kuitenkin armollisesti maistaa palan..
Ohje on uusimmasta Maku-lehdestä, taitaapa olla vihdoinkin muuttelematon.

Vadelma-kinuskikakku

  Pohja:
  200 g Digestive-keksejä
  50 g margariinia
  1 dl kinuskikastiketta

  Täyte:
  200 g ranskankermaa (Creme Fraiche)
  1/2 dl sokeria
  2 keltuaista
  200 g pakastevadelmia
  2 1/2 dl kinuskikermaa
  2 valkuaista


Murskaa pohjan Digestivet ja yhdistä sulatettuun margariiniin. Sekoita joukkoon myös kinuskikastike ja taputtele irtopohjaiseen vuokaan.
Sekoita keskenään ranskankerma, sokeri ja keltuaiset. Murskaa juuri pakkasesta otetut vadelmat väkivaltaisesti kaulinta käyttäen, pussin läpi käy kätevimmin. Lisää vadelmarouhe ranskankermaseokseen.
Vaahdota valkuaiset ja ja yhdistä ranskankermaseokseen, mutta älä sekoita kovaa. Vaahdota kinuskikerma samassa kipossa kuin valkuaisetkin ja kääntele sekin seokseen. Levitä täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.
Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota kakku vähintäänn puoli tuntia ennen tarjoilua pehmenemään huoneenlämpöön

Vinkkejä:
-Itse en ainakaan mistään löytänyt tuota kinuskikermaa, joten ostin vain vispautuvaa vaniljakastiketta ja laitoin loput 2 dl:n kinuskikastikkeesta täytteen sekaan.

Ei kommentteja :