perjantai 26. syyskuuta 2008

Mangokakku

Vihdoinkin sain juhannuskakkuni leivottua ja kuvattua. Koin jonkinlaisen hetkellisen valokuvauskriisin ja otin yhtä torttukuvaa ehkä tunnin verran.
Resepti on, sanon sen aivan suoraan, Pirkan reseptihausta. Minulla on kätköissä samantapainen resepti, josta tämä on kyllä vähän yksinkertaistettu versio.

Mangotorttu


  Pohja:
  175 g Digestivejä
  80 g margariinia

  Täyte:
  5 liivatelehteä
  425 g mangoviipaleita sokeriliemessä
  2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  200 g Philadelpia-tuorejuustoa
  1/2 dl sokeria
  1 tl vaniljasokeria
  2 rkl limentinmehua
  1/2 dl mangomehua

  Päällinen:
  3 liivatelehteä
  3 dl mangomehua


Sulata margariini ja murskaa Digestive-keksit. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele pohjasta avattavaan vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Pane viisi liivatelehteä kylmään veteen likoamaan vähintään viiden minuutin ajaksi. Valuta ja soseuta mangoviipaleet, vaahdota vaniljakastike ja sekoita sitten keskenään mangomössö, vaniljavaahto, tuorejuusto, sokerit ja limetinmehu. Käytä mielellään sähkövatkainta, jotta täytteestä tulisi mahdollisimman tasainen.
Kuumenna 1/2 dl mehusta lähes kiehuvaksi, purista viidestä liivatelehdestä vesi pois ja sekoita mehutilkkaan. Anna jäähtyä ja lisää sitten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja laita jälleen jääkaappiin, noin kahdeksi tunniksi.
Laita kolme liivatelehteä kylmään veteen likoamaan ja lämmitä 1 dl mangomehua. Purista jälleen ylimääräinen vesi pehmenneistä liivatelehdistä ja sekoita mehuun. Lisää loput 2 dl mehusta ja anna jäähtyä. Kun kaadat päällisen täytteen päälle, täytteen pitää olla hyvin hyytynyttä. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Vinkkejä:
-Kannattaa laittaa vuoan pohjalle leivinpaperi, jotta kakku irtoaisi nätisti. Avaa vuoan pohja, laita pohjan päälle leivinpaperi ja aseta pohja takaisin kiinni vuokaan niin, että leivinpaperi jää pohjan ja reunojen väliin. Leikkaa ylijäämäpalat ulkopuolelta pois.
-Jos haluaa kakusta mahdollisimman tasaista, kannattaa käyttää mangoviipaleiden sijasta valmista vauvanmössöä (sanoisin tuntumalta että kaksi sellaista Piltti-purkillista) Mangossa nimittäin on sellaisia säikeitä, jotka saattavat herkkäsuista häiritä. Jos taas itse soseuttaa mangoviipaleet, maku on voimakkaampi.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hei ! :) minulla on yksi todella tyhmä kysymys: mistä saa mango mehua? siis onko sitä kaupassa ja siinä tapauksessa minkä merkkisenä?? vai pitääkö se jotenkin itse "puristaa :) olen tässä miettinyt jo monta päivää että olenko törmännyt mangomehuun ikinä kaupassa... :) haluaisin tehdä tätä kakkua, ja ajattelinkin tehdä torstaina, mutta pitää käydä kaupassa ennen sitä, ja olisi hyvä tietää että pitääkö mennä isompaan kauppaan sen mehun takia :D

anskusiili kirjoitti...

Heippa, ei ollut ollenkaan tyhmä kysymys! Ainakin Juissilla on sellaista mango-appelsiinimehua, jota saa aivan joka kaupasta alle euron hintaan. En muista, mitä itse käytin, mutta ainakin tuo käy hyvin. : )