perjantai 26. syyskuuta 2008

Couscous

Kuskushan on durumvehnästä tehtyä sellaista vähän riisiä pienempää höttöä, ellei joku tiennyt! Tämän reseptin äiti haali itselleen sellaisesta provencelaisesta kokkaustilaisuudesta (Villa Sofia), enkä ole parempaan kuskusreseptiin törmännyt.

Couscous (kuudelle)


  3 dl couscoussuurimoita
  1 dl oliiviöljyä
  3/4 dl sitruunan mehua
  6 tomaattia
  15 kivetöntä mustaa oliivia (hyvin tarkkaa!)
  10 cockatailkurkkua
  1 sipuli
  tuoretta minttua
  mustapippuria


Mittaa couscous suureen kulhoon, liää oliiviöljy ja sitruunan puristettu mehu, sekoita. Poista tomaateista kannat, paloittele pieniksi ja lisää kulhoon mehuineen. Leikkaa oliivit ja cocktailkurkut pieniksi viipaleiksi, silppua sipuli ja heitä kaikki kulhoon. Leikkaa minttua saksilla suoraan salaattiin, lisää mustapippuria ja sekoita hyvin. Anna salaatin muhia kylmässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua äläkä missään nimessä lämmitä!

Vinkkejä:
-Salaatista saa ruokaisamman, jos paistaa vähän hunajamarinoituja broilerinsuikaleita (pienin paketti, mitä kaupasta käsiinsä saa), pilkkoo pienemmiksi ja sekoittaa salaatin joukkoon.
-Tämän murkinan maku paranee, mitä enemmän sen antaa olla jääkaapissa. Noin päivän päästä tuntuu, kuin salaatti olisi kasvanut kovastikin kokoa.

Ei kommentteja :