Couscous (kuudelle)
- 3 dl couscoussuurimoita
1 dl oliiviöljyä
3/4 dl sitruunan mehua
6 tomaattia
15 kivetöntä mustaa oliivia (hyvin tarkkaa!)
10 cockatailkurkkua
1 sipuli
tuoretta minttua
mustapippuria
Mittaa couscous suureen kulhoon, liää oliiviöljy ja sitruunan puristettu mehu, sekoita. Poista tomaateista kannat, paloittele pieniksi ja lisää kulhoon mehuineen. Leikkaa oliivit ja cocktailkurkut pieniksi viipaleiksi, silppua sipuli ja heitä kaikki kulhoon. Leikkaa minttua saksilla suoraan salaattiin, lisää mustapippuria ja sekoita hyvin. Anna salaatin muhia kylmässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua äläkä missään nimessä lämmitä!
Vinkkejä:
-Salaatista saa ruokaisamman, jos paistaa vähän hunajamarinoituja broilerinsuikaleita (pienin paketti, mitä kaupasta käsiinsä saa), pilkkoo pienemmiksi ja sekoittaa salaatin joukkoon.
-Tämän murkinan maku paranee, mitä enemmän sen antaa olla jääkaapissa. Noin päivän päästä tuntuu, kuin salaatti olisi kasvanut kovastikin kokoa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti