keskiviikko 6. elokuuta 2014

Sitruunapannukakut

IMG_0297_pieni

Minulla on nyt jokin fiksaatio pannukakkuihin eli pannereihin. Olen kesän aikana kehitellyt lukemattomia jälkiruoka- ja välipalaversioita eri makuisista pannukakuista ja alan pikku hiljaa päästä jyvälle pannareiden paiston saloista. Parhaimmat ja kuohkeimmat pannarit syntyvät, kun taikinassa on jotakin rasvaista jogurttia tai tuorejuustoa sekä tavallisia vehnäjauhoja. Jos ei halua jälkiruokapannukakkuja vaan vähän tervellisempiä, joissa on käytetty esimerkiksi kaurahiutaleista tehtyjä jauhoja, mantelijauhoja tai grahamvehnäjauhoja, pannukakuista ei tule välttämättä aivan yhtä kuohkeita. Mutta melkein silti!

Tässä reseptissä yhdistyvät uusin villitykseni pannarit ja kestosuosikkini sitruuna, joka todistetusti sopii myös tällaiseen yhteyteen. Sitruunapannukakkujen makeus tulee täysin banaaneista, ja jauhoina on käytetty kaurajauhoja sekä grahamjauhoja, minkä vuoksi nämä voi nauttia hyvin joko aamu-, väli- tai iltapalana. Kuohkeus ja mehevyys tulee rahkasta, jota lisätään hieman taikinaan.

IMG_0313_pieni

Sitruunapannukakut (1 annos, 4 kpl)


1 dl kaurahiutaleita
1/4 dl grahamvehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1 muna
1/2 banaani
1/2 dl rahkaa
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
1 rkl luomusitruunan mehua
3 rkl maitoa
voita paistamiseen
jogurttia/rahkaa tarjoiluun

Jauha kaurahiutaleet jauhoiksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Sekoita joukkoon grahamvehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda.
Toisessa kulhossa vatkaa keskenään muna, muussattu banaani, rahka, pestyn sitruunan kuoriraaste, sitruunan mehu ja maito.
Yhdistä märät aineet kuiviin, lisää vielä tilkka maitoa jos taikina on aivan liian paksua. Pannaritaikina saa kylläkin jäädä melko paksuksi.
Kuumenna nokare voita pannulla, paista neljä pannaria (n. 1/2 dl taikinaa per lätty) puolilämmöllä ensin 2 minuuttia ensimmäiseltä puolelta, sen jälkeen n. 1 minuutti toiselta puolelta.
Nauti jogurtin tai rahkan kera.

IMG_0294_pieni

Vinkkejä:
- Herkkuversion saat näistä, kun käytät pelkästään tavallisia vehnäjauhoja, lisäät 1 rkl sokeria. 
- Pannarin voi yleensä kääntää, kun pinnalle ilmestyy ensimmäinen pieni kupla.

IMG_0314_pieni

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Mitä luulet, voisko nää paistaa vohveleiksi? Vohvelipannun saisi nostettua pihalle näillä helteillä :) miettii Hanna

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Varmasti voisi, hyvä idea! Jos taikina tuntuu vähän liian tönköltä, pitää vain lisätä hieman nestettä. : )

Heavenly bakings kirjoitti...

Ihanilta näyttää pannarit,nam! Mullakin on ikuisesti pannarikausi menossa, ja kaikki maholliset reseptit on kyllä tullut kokeiltua :) Itse laitan lähes aina puolet täysjyvävehnäjauhoja, koska silloin mielestäni pannareihin tulee enemmän makua, eikä kuohkeus kärsi -> tuossa linkki meidän perus aamupannareihin! http://heavenlybakings.blogspot.fi/2014/02/sunnuntaiaamun-ilo-amerikkalaiset.html

Tarja kirjoitti...

miten onnistuu jos laitan kaurajauhoja suoraan enkä jauha kaurahiutaleita-onko määrä jauhoja sama:)

anskusiili kirjoitti...

Heavenly Bakings: Kävin katsomassa, nam! Jos tosiaan puolet laittaa grahamvehnäjauhoja, kuohkeus ei juurikaan kärsi.

Tarja: Mittasin itse, että desi kaurahiutaleita oli melko lailla desi kaurajauhoja, joten eipä varmaan tarvitse määriä muutella! Ehkä jos inasen vähemmän laitat, olet varmoilla vesillä. : )