lauantai 19. heinäkuuta 2014

Raejuustopannukakut

Tämä leivontabloggaaja on kyllä aivan kesätunnelmissa, kun aikaansaannokset keittiössä ovat olleet vähän mielikuvituksettomia ja välillä täysin epäonnistuneita (esimerkkinä voisi mainita "aprikoosijogurttijäätelön", huom. lainausmerkit, joka oli likaisen ruskeahkon väristä lierua). Ensi viikolle on suunnitteilla pienimuotoinen brunssi, joten luultavasti sen tiimoilta minulla on tarjota jokin kiva ohje. Halusin kuitenkin jakaa tämän hyvin yksinkertaisen ohjeen, koska nämä raejuustopannukakut ovat minun onnistunein luomukseni nyt hetkeen. Miten en ole ennen tajunnut yhdistää raejuustoa ja pannukakkuja?! En muista enää, mistä idea alun perin tuli, mutta jostakin täältä netin syövereistä. 

IMG_0065_pieni

Nämä letut sisältävät kaurahiutaleita, banaania ja raejuustoa, joten niistä saa yhdelle hengelle oikein sopivan ja täyttävän aamupalan. Itse en tosin aamupuuroa vaihda, joten näitä tulee paisteltua välipalanälkään. Lisäksi nämä ovat kaurahiutaleiden ansiosta gluteenittomia, ja varman päälle pelatessaan kannattaa valita gluteenittomiksi merkattuja kaurahiutaleita.

Kuvatkin tuli otettua varsin kiireessä, kun halusin päästä tuhoamaan lettuvuorta mahdollisimman pian, ja lievää yhdennäköisyyttä on havaittavissa pari postausta sitten esiteltyihin piimäpannukakkuihin... Hups, mutta uskokaa kun sanon, että nämä ovat kokeilemisen arvoisia! Palataan pian vähän kunnollisempien ohjeiden kanssa...

Rejuustopannukakut (n. 4 kpl, yhden hengen annos)

1/2 banaani
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl raejuustoa
1 muna
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl (manteli)maitoa
nokare voita paistamiseen
Lisäksi: esim. mustikoita

Mittaa aineet tehosekoittimeen, pyöräytä tasaiseksi. Taikinan tulee olla paksuhkoa, mutta jos se tuntuu aivan liian tönköltä, lisää mantelimaitoa tai tavallista maitoa.
Kuumenna pannulla nokare voita.
Kaada taikinasta reilu loraus pannulle, ripottele tässä vaiheessa päälle halutessasi esim. mustikoita. Käännä pannukakku, kun pinnalle alkaa muodostua pieniä kuplia. Paista toista puolta vain hetki.
Tarjoile heti lämpöisinä esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkkejä:
- Voit lisätä taikinaan myös mausteita oman makusi mukaan, esimerkiksi kardemumma toimii hyvin banaanin ja mustikoiden kanssa.

Ei kommentteja :