perjantai 11. heinäkuuta 2014

Persikkamuffinit

IMG_9920_pieni

Rakastan tätä aikaa kesästä, kun persikat ja nektariinit ovat täydellisen kypsiä – ja halpoja. Harvat asiat ovat yhtä ihania kuin persikat, joiden kivi lähtee helposti pois, sillä oikea tapa syödä persikkaa on tietysti halkaistuna ja kivi poistettuna. Persikoista voi tehdä vaikka mitä, kuten paistosta, smoothieta, mehua ja jäätelöä, jota aion seuraavaksi tehdä persikoista. Lisäksi olen nyt aamulla laittanut persikkaa puuroonikin, toimii.

Tällä kertaa tein kuitenkin kesäisiä persikkamuffineita, joissa on lisäksi mustikoita väripilkkuina ja basilikaa lisämakua antamassa. Persikan, mustikan ja basilikan yhdistelmä oli odottamattoman hyvä, ja basilikallekin sai nyt uudenlaista käyttötarkoitusta. 

Persikkamuffinit (12–14 kpl)

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
175 g voita sulatettuna
2 munaa
2 dl maitoa
1 3/4 dl sokeria
3 persikkaa
pari oksaa basilikaa
1 dl mustikoita

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
Toisessa kulhossa riko munat, lisää maito ja sekoita munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja hieman jäähtynyt voisula.
Kuutioi persikat sopivan kokoisiksi, voit jättää muutaman lohkon hieman suuremmaksi koristeeksi muffinien pinnalle. Silppua basilikan lehdet ja sekoita persikkakuutioiden sekaan.
Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti yhteen. Juuri sekoituksen loppuvaiheilla lisää persikka, basilika ja mustikat. Kääntele nopeasti sekaan.
Jaa taikina 12-koloiseen muffinipeltiin, kohoamisvaraa ei tarvitse jättää. Paina halutessasi pari ohutta persikkalohkoa muffinin pinnalle.
Paista uunissa 25-35 minuuttia tai kunnes muffineiden pinta on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä hetki muffinipellissä, poista sitten koloista jäähtymään ritilälle.

Vinkkejä:
- Jos käytät pakastettuja mustikoita, lisää ne aivan jäisinä taikinaan jottei taikina värjääntyisi aivan siniseksi.
- Muffinitaikinan pehmeys ja kuohkeus on täysin kiinni taikinan sekoittamisesta. Liika sekoittaminen ja taikinan työstäminen tekee taikinasta helposti kuivan.

IMG_9922_pieni

IMG_9917_pieni

Ei kommentteja :