perjantai 6. kesäkuuta 2014

Suklaapallot (chokladbollar)

IMG_9360_pieni

Ruotsissa ollaan edelleen, ja tänään vietetään sateisissa tunnelmissa Ruotsin kansallispäivää. Täällä kansallispäivä ei ole läheskään niin iso juttu kuin itsenäisyyspäivä Suomessa, mikä on ihan ymmärrettävää historiallisista syistä. Suunnitelmat puistopiknikistä romuttuivat kaatosateen vuoksi, joten juhlistin kansallispäivää leipomalla Ruotsin rakastetuimpia palleroita, chokladbolleja. Muuten en täällä väliaikaisopiskelijakämpässä voi mitään leipoa, kun ei ole 1.) kulhoja, 2.) vatkainta, 3.) mittalusikoita tai 4.) minkäänlaisia vuokia. Suklaapallojen tekemiseen ei paljoa mitään aineita tai välineitä tarvita, ja ohjekin löytyi kätevästi kaakaojauhepurkin kyljestä.

Suklaapallot (chokladbollar) (n. 15 kpl)

100 g voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2–3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kylmää espressoa
n. 1 dl kookoshiutaleita

Keitä kahvi ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaurahiutaleet. Lisää joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri ja lopuksi kylmä espresso.
Tee massasta palloja, pyörittele kookoshiutaleissa. Anna jähmettyä kylmässä ja nauti.
Suklaapalloja säilytetään kylmässä.

Vinkkejä:
- Jos haluat sileämmän lopputuloksen, voit ajaa kaurahiutaleet blenderissä jauheeksi. Tällöin tarvitset n. 3 1/2 dl kaurahiutaleita.

IMG_9368_pieni

IMG_9354_pieni

4 kommenttia :

emppu kirjoitti...

Oisko ideoita missä muussa pallot voisi pyöritellä kun kookoksessa tai kaakaojauheessa ? :)

Anonyymi kirjoitti...

Oih olen monesti tehnyt tämän kaltaisia herkkuja, täytyy testata tätäkin versiota pian!

niin ja vinkki empulle: itse pyörittelin lapsien synttäreille tehdessäni värillisissä nomparelleissa, nättejä tuli ja meni kun kuumille kiville! Hyvä kun itse ehdin maistaa :---)

Paula Koo kirjoitti...

Laittoman hyvännäköstä... ♡ Sekoon aina ku käyn lukasemas sun blogia!:D äääh, namm!

anskusiili kirjoitti...

emppu: Anonyymi kommentoija tuossa suosittelikin nonparelleja! Voit käyttää myös hienoksi rouhittua pähkinää, esim. hasselpähkinää.

Anonyymi: Varmasti on Suomessakin jokin vastaava herkku, niin helppoja näitä on tehdä. : ) Kiitoksia kivasta vinkistä!

Paula Koo: Voi se on vain hyvä!