lauantai 7. syyskuuta 2013

Tofu-kesäkurpitsasalaatti


Päätin tavoistani poiketen osallistua reseptikilpailuun, jossa tarkoituksena on kehitellä kasvisruoka makupariksi Jacob's Creekin uudelle Earth.Vine.Grape Organic Chardonnaylle. Kokkaan kasvisruokaa melkein päivittäin, mutta viineistä tällainen leipuriharrastelija tietää yhtä paljon kuin odottaa saattaakin.
Viini on ainakin Alkon luonnehdinnan mukaan runsas ja paahteinen, mutta myös hedelmäinen ja mielestäni tosi hapokas, joten hetken kasvisruoan ja viinin yhdistelystä luettuani päätin vain lähteä kokoamaan ruokaista salaattia, jonka maut löytyvät myös viinistä. Savustettu tofu vastaa viinin tammisuutta ja paahteisuutta, kirpsakka granaattiomena hapokkuutta ja hedelmäisyyttä. Halusin käyttää myös kesäkurpitsaa, jota saa nyt satokauden alussa kotipuutarhoista tai kaupasta edullisesti. Parasta reseptiä voi lokakuun alusta äänestää Juomavinkin Facebook-sivuilla.

Tofu-kesäkurpitsasalaatti (kahdelle)

Erilaisia salaatinlehtiä ja yrttejä (tammenlehteä, rucolaa, mangoldia, pinaatinlehtiä...)
270 g savustettua tofua (esim. Jalotofu)
1 pieni kesäkurpitsa
1/2 granaattiomena
mustapippuria
sormisuolaa
balsamicoa
oliiviöljyä

Huuhtele salaatinlehdet ja revi sopivan kokoisiksi, mausta oliiviöljyllä ja balsamicolla. Puolita granaattiomena ja poista siemenet, sekoita salaatin joukkoon.
Paista kesäkurpitsa ja tofu pannulla ruskeiksi molemmilta puolilta, mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti salaatin päällä, nauti viileän chardonnayn kanssa.

Vinkkejä:
- Granaattiomenan siemenet saa helposti poistettua ilman mitään vesikulhoja seuraavalla tavalla: halkaise granaattiomena keskeltä, venyttele granaattiomenan puolikasta ja availe siemenkotaa hieman. Ota kämmenelle hedelmän puolikas siemenet alaspäin ja aseta alapuolelle laakea kulho. Ala mäiskiä hedelmän kuorta vaikka puulusikalla ja anna siementen tippua kulhoon. Itseltäni ei jäänyt yhtäkään siementä kuoreen, ja sotkua ei tullut nimeksikään!
- Lisää ruokaisuutta salaattiin saa lisäämällä n. desin linssejä tai kvinoaa.Kuvassa olevan hanapakkauksen tarjosi Pernod Ricard Finland.

4 kommenttia :

Tiia-Maria kirjoitti...

Näyttääpäs herkulliselta! Pitää kyllä kokeilla joskus, luultavasti ilman viiniä :D

Jonna kirjoitti...

Moi!

Löysin vasta blogisi ja haluaisin tietää mitä on nuo herkut tuossa bannerissa? Löytyykö niihin ohjetta blogista?

Herkullinen blogi! :) Jään seuraamaan!

anskusiili kirjoitti...

Tiia: Hihi, no toimii varmasti ilmankin!

Jonna: Heippa, kyseessä ovat nanaimo-palat, löytyy hakutyökalulla blogista. : ) Ja kiitoksia sinulle kommentista!

anskusiili kirjoitti...

Tiia: Hihi, no toimii varmasti ilmankin!

Jonna: Heippa, kyseessä ovat nanaimo-palat, löytyy hakutyökalulla blogista. : ) Ja kiitoksia sinulle kommentista!