Olen kuitenkin seurannut ilmiötä sen verran kauan ja etäältä, että olen muodostanut oman mielipiteeni rauhassa ajan kanssa. Tulen aina ja ikuisesti leipomaan övereitä juustokakkuja, muffineita ja muita leivonnaisia, mutta oikeastaan on aika mielenkiintoista huomata, että mustapavuista saa tehtyä ihanan näköisiä brownieita tai kahdesta munasta ja banaanista paleo-pannareita. Mielenkiinnosta päätin kokeilla, mitä saan aikaiseksi ilman valkoisia jauhoja, lisättyä sokeria tai rasvaa - ja kuitenkin aika tavallisilla aineilla. Lopputulos oli ilahduttava ja yllättävän muheva. Näitä syön itse viikonlopun aamupalalla (puuro-raejuusto-mössön kyljessä tietty) tai arkena ruoan jälkeen pienenä herkkuna, mutta viikonlopun herkkuhetket pyhitän jollekin ihan muulle. Ben&Jerry'sille tai masariineille esimerkiksi.
Tervellisemmät vadelmamuffinit (12 kpl)
2 dl mantelijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
1 banaani
2 rkl hunajaa
20 tippaa puhdasta steviaa
2 munaa
2 dl luonnonjogurttia
3 dl jäisiä vadelmia
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita keskenään kuivat aineet yhdessä kulhossa.
Muussaa toiseen kulhoon banaani, lisää loput aineet vadelmia lukuun ottamatta.
Sekoita nopeasti keskenään märät aineet kuiviin aineisiin, sekoituksen loppuvaiheella kääntele vadelmat sekaan. Älä sekoita yhtään enempää kuin tarvitsee!
Jaa taikina muffinivuokiin (12-koloiseen muffinivuokaan), voit täyttää vuoat melko täyteen.
Paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat pinnalta kullanruskeita.
Anna jäähtyä ja nauti.
Vinkkejä:
- Ostin oman Govindan steviani Ruohonjuuresta ja olen ollut tyytyväinen. Nestemäinen stevia makeuttaa tarvittaessa vaikka teen, kahvin tai rahkankin. Muutama tippa riittää makeuttamaan ison teekupin.
- Kokonaan gluteenittomia leivoksista saat jos käytät kaurahiutaleiden ja vehnäjauhojen sijasta vaikka kookosjauhoja.
5 kommenttia :
Moi Lunni!
Täytyy sanoa, että oli ilahduttavaa lukea vihdoinkin oman ajatusmaailman kaltaisia ajatuksia herkuttelusta ylipäätään.
Itse on jo täytynyt ruveta sulkemaan välillä silmät ja korvat kaikilta laihdutushömpötys-leivonnais-/herkuttelupuheista, kun meinaa ruveta ärsyttämään liiaksi:)
Kiitos piristävästä blogitekstistä!
Kevätterkuin Anna
Hei! Osaatko kertoa kuinka paljon näissä on kaloreita, hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiineja? Olisi kiva verrata "perinteisiin" leivoksiin. -laura
Anna: Niinpä, itsekin sitä välillä meinaa provosoitua. Mutta meitä on niin kaikenlaisia, ja kaikki tehkööt omalla tavallaan. :) Mukavia kesänodotuksia sulle!
Melody: Jee, kiva kuulla!
Anonyymi: Heippa! Iltapuhteena laskin nopeasti, että yhden leivoksen arvot näyttävät seuraavanlaisilta:
109 kcal
prot 4,8 g
hh 11,8 g
rasva 4,8
Eli jos vertaa vaikka Arnold'sin tavalliseen donitsiin, jonka arvot näyttävät tältä:
388 kcal
prot 7 g
hh 44 g
rasva 21 g
Kuulostaa hyvältä & terveelliseltä! Olenkin kaipaillut reseptiä, jossa voisi hyödyntää nestemäistä steviaa, kiitos :)
Täysin samaa mieltä!! Tuntuu että fitness-asiat tulee jo korvista ulos. Luin jostain hyvin että yksi terveellinen ateria ei tee kenestäkään laihaa/superterveellistä, samoin herkku silloin tällöin ei tee kenestäkään lihavaa tai "epäterveellistä".
Lähetä kommentti