perjantai 4. tammikuuta 2013

Jamien bataatti-fetamuusi


Näin Jamien 30 minuutin ateriat -ohjelmassa todella toteuttamiskelpoisen lisukkeen, johon tulee perunoita, bataattia, fetaa ja korianteria. Lisäksi lisuke valmistetaan nopeasti mikrossa höyryttämällä, mikä ei koskaan ole tullut mieleenikään.
Minulle tulee välillä armoton korianterihimo, ja valitettavasti en tunnu koskaan löytävän kaupasta korianteria. Stockmannilla en ole sitä koskaan nähnyt ja Sokoksellakin vain välillä. Pienemmistä ruokakaupoista on turha etsiäkään. Silti tarjolla on esimerkiksi kirveliä ja kynteliä? Tälläkään kertaa en saanut korianteria käsiini, joten jouduin korvaamaan sen lehtipersiljalla. Hyvää oli näinkin, mutta teen tätä varmasti pian korianterin kanssa.

Jamien bataatti-fetamuusi (4:lle lisukkeeksi)

2-3 pientä bataattia
1 iso jauhoinen peruna
1/2 luomusitruuna
1 ruukku korianteria
50 g fetaa
1 pieni punainen chili
mustapippuria
(suolaa)

Pese bataatit ja perunat, poista veitsellä huonot kohdat. Älä kuitenkaan kuori. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Aseta päälle puolikas sitruuna leikkauspinta ylöspäin. Peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 15 minuuttia.
Leikkaa sillä aikaa korianteri ja chili pieneksi. Lisää feta ja sekoita yhteen veistä apuna käyttäen.
Tarkista perunoiden ja bataattien kypsyys, kypsennä tarvittaessa lisää. Purista pihdeillä kypsyneen sitruunan mehu päälle.
Murskaa perunat ja bataatit lusikalla, mutta älä tee mössöä. Kumoa leikkuulaudalle yrttiseoksen kanssa, leikkaa veitsellä suurimmat kuorenpalaset pienemmäksi ja sekoita kaikki yhteen. Muusiin saa jäädä kunnon sattumia. Tarjoile esimerkiksi kanan kanssa.

Vinkkejä:
-Itseäni arvelutti tuorekelmun laittaminen mikroon, ja laitoinkin kelmua tuplakerroksen. Kelmu ei sulanut eikä kuumentunutkaan kummemmin.

7 kommenttia :

Murska kirjoitti...

Itselläni on vähän traumoja bataatista, mutta tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ja ah, fetaaa...

Tusla kirjoitti...

Katselin saman Jamien jakson ja tämä jäi minullakin mielen ja kielen päälle kutittelemaan. Tosin meillä ei ole mikroa, mutta mitäs siitä, ehkä ei ole niin kiire... :)

Liljetys kirjoitti...

Uuh, bataatin makeus ja fetan suolaisuus... varmasti ihan sikahyvää! Kliks kirjanmerkkeihin ja kokeilulistalle. Kiitos muuten loistavasta blogista, hurjan kiva tyyli, hyviä eikä liian tekohienoja reseptejä ja kauniita kuvia. Weiter so elikkä samaan malliin etiäppäin niin täällä ainaki tykätään :)

Maija - Köökistä kajahtaa kirjoitti...

Mulla on Jamien keittokirja ollut jo hyvän tovin, mutta tästä ohjeesta innostuin uudella tavalla, kun sen telkkarissa toteutettuna näin. Niin herkullinen ohje - toteutukseen lähiaikoina! :)

anskusiili kirjoitti...

Murska: Ai traumoja bataatista, itse voisin syödä sitä kaikissa muodoissa... : ) Mutta perunan määrää voi tässä ohjeessa vaikka lisätä bataatin kustannuksella.

Tusla: Niinpä, uunissa saa varmasti vielä maistuvammin tehtyä saman homman.

Liljetys: Oli kyllä hyvää, pitää muistaa tämä ohje ensi kerralla kun kaipaa lisuketta. Ja tässähän ylpistyy kun moisia kehuja saa! : )

Maija: Itseäkin kiinnostaisi ostaa tuo uusin Jamien kirja!

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Olen yleensä löytänyt korianteria hyvin; Stockalla sitä on olltu aina, lähikaupistakin löytyy (paitsi lähimmästä K-kaupasta, jossa on huonot yrttivalikoimat), jopa Lidlistä.

En ole muhennosta tehnyt bataatista, mutta uunissa paistan sitä usein. Käy vaikka ruokaisaan salaattiin.

anskusiili kirjoitti...

Lumo: Höh, onkohan minulla vain ollut uskomattoman huonoa tuuria! Bataatti on kyllä monikäyttöinen, seuraavaksi haluan kokeilla tehdä bataattiranskiksia.