maanantai 19. marraskuuta 2012

Meksikolainen papukeitto


En ole hetkeen päässyt leipomaan, joten ajattelin julkaista noin viikon takaisen pikaruoan ohjeen. Arkena (ja aika lailla muutenkin) olen todella laiska ruoanlaittaja, mutta en kuitenkaan suostu syömään eineksiä (paria poikkeusta lukuun ottamatta, esimerkiksi maksalaatikko tulee ostettua pari kertaa vuodessa). Ruoan on siis oltava nopeaa, hyvää, halpaa ja terveellistä, ja välillä tuntuu että vaihtoehdot ovat vähissä. Toivottavasti joku saman ongleman kanssa painiva saa tästä yhden arkiruoan lisää.

Meksikolainen papukeitto (4 annosta)

1 rkl öljyä
currya
paprikajauhetta
chilijauhetta
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia
5 dl vettä
1 tlk kidneypapuja
200 g pakastemaissia
1 limetin mehu
suolaa
päälle nachoja

Kuumenna öljy pannussa, anna mausteiden irrottaa makua öljyyn parin minuutin ajan. Lisää silputtu sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää tomaatti ja vesi, kiehauta. Lisää pavut ja pakastemaissi, anna poreilla kymmenisen minuuttia. Mausta keitto lopuksi limetillä ja suolalla, tarjoile nachojen kanssa.

9 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää ihanalta! Tää menee heti huomenna kokeiluun. Kaapissa on jo pitkään lojunut tölkki kidneypapuja.

Vilkku kirjoitti...

Keitot on kyllä munkin arkiruuan pelastus! :-)

http://siivujaonnesta.blogspot.com

Hovkonditorn kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta!

Anonyymi kirjoitti...

Inhoan myös eineksiä, enkä niitä syö. Joulun aikaan kylläkin porkka tai lanttulaatikkoa saatan maistella. :) Mieluummin käyttää kuitenkin arkena pienen hetken siihen, että tietää mitä syö ja laittaa sen ruoan.
Just nopeet ja helpot keitto/salaattireseptit on ahkerassa käytössä. Kiitos ja näyttää herkulle!

Lemonbella

Haidi kirjoitti...

Ihanalta näyttää!

-Heidi

maija kirjoitti...

Ihana blogi :)

Blogissamme on tunnustus sinulle!

Henskis kirjoitti...

Tämä menee kyllä testiin heti joulun jälkeen. :) Itsekin kaipaan nopeita ja helppoja ruokia arkea varten ja tämä vaikuttaisi olevan just sellainen!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli kyllä tosi hyvää! Tein tästä myös ei keitto-version käyttämällä vain puolet veden määrästä. Lopputulos oli chili sin carnemaista settiä, jonka kyytipoikana meni hieman ranskankermaa ja korianteria, nam!

Ja tämä blogi on kyllä viimeaikojeni paras löydös! Kerrassaan mahtavia reseptejä! Kiitos paljon hyvistä vinkeistä ja ohjeista, jatkan mielenkiinnolla blogisi vakkariseuraajana :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Mikäköhän niillä paputölkeillä on, kun meidänkin kaapissa aina sellainen lojuu!

Vilkku: Niinpä, nopeaa ja helppoa.

Hovkonditorn: : )

Lemonbella: Niin pienellä vaivalla saa itse tehtyä jotakin, missä ei ole mitään turhia ylimääräisiä aineita. Tosin joskus juuri kaupan maksalaatikko maistuu maailman parhaimmalta!

Heidi: Kiitoksia!

maija: Käyn kurkkaamassa, kiitos!

Henskis: Juu, näitä ei ole koskaan liikaa.

Anonyymi: Jei, kiva kuulla että oot testaillut! Ranskankerma ei varmasti ole pahitteeksi, nam...

Ja kiva kuulla, että täällä käy vakkariseuraajia. : ) Yritetään pitää blogia pystyssä kaikkien opiskelu- ja työkiireiden keskellä!