keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Päärynäpaistos

Omena alkaa tulla jo korvista pihalle tämän syksyn osalta, mutta olen mennyt nyt vuorostaan ihastumaan päärynään. Kaupoista saa tähän aikaan vuodesta hyviä päärynöitä edullisesti, ja olen parina iltana tehnyt pikaista herkkua eli päärynäpaistosta. Jos kaapissa saattuu olemaan vielä vaikka vaniljajogurttia, jäätelöä tai vaniljakastiketta, tämä on täydellinen apu makeannälkään.
Tuntuu toisaalta hölmöltä laittaa näinkin yksinkertainen ohje jakoon, mutta toivottavasti tämä tarjoaa jollekin edes inspiraatiota!

Päärynäpaistos (4 annosta)

3-4 päärynää
50 g voita
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
pinnalle kanelia ja raakasokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori ja kuutioi päärynät. Laita pieneen uunivuokaan.
Nypi keskenään voi, jauhot ja sokeri. Seoksen tulee olla rakenteeltaan murumaista mutta kuitenkin sellaista, että se pysyy nipistettäessä muodossa.
Kaada muruseos päärynöiden päälle ja ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Vinkkejä:
-Voit lisätä muruseokseen myös kaurahiutaleita, mutta käytä tällöin vähemmän jauhoja.


6 kommenttia :

Hovkonditorn kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta!

Emma kirjoitti...

Kuullostaa tosi hyvältä, pitää kokeilla itsekin!

Melody kirjoitti...

Herkullista ja nopeaa. Raakasokeri tekee leivonnaisiin ihanan rapean pinnan! :)

anskusiili kirjoitti...

Hovkonditorn: : )

Emma: Joo tätä tehdessä ei kauaa nokka tuhise!

Melody: Niinpä, raakasokeri on saanut kyllä vakituisen paikan leivontakaapistani.

Ida kirjoitti...

oi, en olekaan tajunnut että paistoksen voisi tehdä myös päärynöistä!:-D hahaa, eli siis oli näinkin helposta ohjeesta iloa, kiitos!

anskusiili kirjoitti...

Ida: Jee! : ) Päärynöistä tulee jotenkin pehmeämpiä ja makeampia kuin omenoista.