perjantai 19. lokakuuta 2012

Lämmin punajuurisalaatti


Punajuuri kuuluu syksyllä minunkin ruokavaliooni, vaikka olen muuten ihan hävyttömän huono (laiska) syömään juureksia. Punajuuri muuntautuu vaikka mihinkä pastakastikkeesta keittioihin, mutta minusta klassisin annos on fetalla höystetty lämmin salaatti. Tämä sopii kevyeksi lounaaksi sellaisenaan tai vaikka keiton kylkeen.

Lämmin punajuurisalaatti

3 suurta (n. 500 g) punajuurta
öljyä (käytin sitruunalla maustettua)
1 rkl hunajaa
timjamia
mustapippuria
sormisuolaa
100 g fetajuustoa
50 g pinjansiemeniä
salaattisekoitusta (esim. pinaattia, rucolaa, mangoldia...)

Kuori punajuuret ja paloittele n. sentin paksuisiksi paloiksi. Pyörittele öljyssä ja hunajassa, mausta timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla, öljyttömällä pannulla. Sekoita salaatin joukkoon, lisää myös punajuuret ja murenna feta päälle. Voit vielä lorauttaa hieman öljyä päälle. Nauti heti.

Vinkkejä:
-Myös vuohenjuusto käy punajuuren kanssa

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten ihanan näköinen annos. Mitä fetaa käytit kun se tolleen on murentunut? Tuntuu että kaikki perus fetat on tosi kovia...

Jonna kirjoitti...

Ihana syyssalatti. Punajuuri kuuluu saumattomasti syksyyn. Ihana tumma tausta tekee oikeutta raaka-aineille, kaunista!

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Käytin Pirkan fetaa, aika kovaahan sekin oli mutta kyllä se käsin kivasti mureni.

Jonna: Kiitos kommentista, sinun sanomana uskon!

Anonyymi kirjoitti...

Monellekko ihmiselle tästä riittää?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Riippuu siitä, syökö lisukkeena vai lounaana! Lounaana n. 2-3 syöjälle, lisukkeena tuplasti yhtä monelle.